måndag 30 januari 2012

Falsk marknadsföring

Jag kan öppna kaffeburken och bara sniffa på den goda doften.
Den fina kaffeburken är givetvis köpt på loppis.


Jag tycker att kaffe är som falsk marknadsföring; det håller inte alls vad det lovar! Kaffebönor och i synnerhet nymalda sådana doftar så ljuvligt att jag kan sniffa mig hög på dem och få mig att vilja äta det i stora lass med sked. Men när kaffet sedan är bryggt eller kokt till sin drickbara form så är det så beskt och otäckt att jag absolut inte kan dricka det. Hur är det möjligt? Jag skulle vilja dricka eller äta, något som smakar så gott som nymalda kaffebönor doftar. Finns det fler som tycker som jag eller tycker alla att kaffe är gott?


//Sofia

PS. Missa inte min tävling >>


64 kommentarer :

 1. Jag kan hålla med om att det luktar underbart. Men efterso jag är en riktig kaffedrickare så gillar jag även när det är blandat med vatten
  ;-)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Jaaa! Precis så är det! Jag kan stå och "knarka" i mig doften från ett nyöppnat kaffepaket hur länge som helst, det doftar ju underbart! Men jag klarar inte ens att dricka några munnar för det smakar ju pyton. Helt klart en lurig marknadsföring. Däremot är alla gamla fina kaffeburkar i plåt guds gåva till loppisnördarna.:) /Pysselpralinen

  SvaraRadera
 3. Jag håller med!! Vi har en "riktig" kaffemaskin. Den var sönder här och vi väntade att reparera den för det kostar en hel del...så fick vi dricka bryggkaffe under tiden. fy för va elakt. Beskt och surt. Men en riktig kaffemaskin som först maler och lagom starkt så smakar kaffet gott när de fått svalna en aning. Mumma!!
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 4. du borde testa moccapannacotta med karamelliserade nötter och kaffebönor! hör av dig om du vill ha receptet. ha en go dag!
  kram yvette

  SvaraRadera
 5. Förstår precis vad du menar. Hur kan smaken bli så annorlunda mot doften innan det är underligt? För visst doftar nymald kaffe underbart.

  Själv är jag en grönt te person tre koppar om dagen. Och beskt skall det vara och till skillnad från kaffet smakar det godare än hödoften som kommer när man öppnar burken.

  Ha en bra dag
  Mia

  SvaraRadera
 6. Älskar kaffe..♥, både att dofta på och att dricka. Men alla gillar ju inte det. Dricker te ibland...också väldigt gott. Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Haha, vad lustigt... jag dricker kaffe och tycker det är gott, men inte alls lika ljuvligt och underbart som det doftar. :)Vilken fin burk du har kaffet i, bara den gör det värt en kopp. ;) kram ida

  SvaraRadera
 8. Jag är oxå en av få som INTE gillar kaffe och jag har inte tänkt försöka lära mig heller, har man passerat 30 utan att lära sig så få det vara =) KRAM Karoline

  SvaraRadera
 9. Håller med om att kaffedoften är ljuvlig och även trygg, är uppvuxen med kaffedoft från morgon till kväll:) Själv blev jag teoman eftersom kaffesmaken inte passade mitt smaksinne:)
  Ska kolla in ditt magasin, vad spännande.

  Ha det gott! Jane

  SvaraRadera
 10. Precis så har jag också alltid känt... MEN för ett år sedan började jag faktiskt dricka kaffe helt plötsligt. Det började med latte men nu kan jag lika gärna ta en kopp bryggkaffe (med mjölk i och för sig). Inte mycket kaffe men en till ett par koppar om dagen. Jag måste helt enkelt ha ändrat smak. :-)

  SvaraRadera
 11. Älskar kaffe! morgon, middag....men dricker faktiskt te på kvällarna!:)
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 12. Kaffe! Så gott och så beroendeframkallande, jag har svårt att vara utan!

  SvaraRadera
 13. Hej Sofia !
  Håller med, doften underbart,men jag dricker snabbkaffe som jag slår hett vatten över, rör om, stå o.dra någon minut, sen slår jag kall mjölk över, men ska börja värma mjölken, för kaffet blir kallt rätt snart.Är ingen kaffeälskare men en eller två på morgonen och en vid 2-tiden.det räcker.Te finns ju i så många smaker.Men just doften av kaffe mmmmm.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 14. Jag tycker faktiskt att KAFFE är gott, men kan hålla med om att nymalda kaffebönor doftar ännu godare!! :)

  Ha en fin början på veckan!

  SvaraRadera
 15. HATAR doften av kaffe i påsen, HATAR doften av bryggt kaffe, och HATARHATAR smaken. Helt odrickbart. BLÄ.
  Tacka vet jag te!!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 16. Tycker också det luktar supergott av nymalet kaffe :)

  Jag brukar alltid dricka kaffe med mjölk eller grädde, för då blir det mildare och godare smak :)Tar minst 1/4 mjölk!

  Även gott att ha i lite kaffesirap i vanilj eller hasselnöt!

  SvaraRadera
 17. Jag gillar kaffe men om jag rannsakar mig själv så är det egentligen bara ett par koppar om dagen som är goda sen är det mer slentriandrickande.

  SvaraRadera
 18. Jag håller med,tycker det är svårt..hade tidigare kok-kaffe men tyckte detdoftade mer kaffe än det smakade så övergick till pulverkaffe..har en favorit som jag köper på lidl..så man kan bli förvånad..gillar kaffe och är rätt beroende ,)

  ps, beträffande mässan så var det inte särskilt mkt du missade..tjing

  SvaraRadera
 19. Hihi det är därför jag har lagt av att dricka kaffe. Luktar UNDERBART men smakar INTE underbart!
  Massa goa varma kramar till söta Hilda idag!

  SvaraRadera
 20. Jag håller helt med. Dricker inte heller kaffe men doften är ju underbar.
  Förresten, du och din blogg är fantastisk :)
  Kram!

  SvaraRadera
 21. Själv dricker jag bara Nescafe och det är väl knappt kaffe :) Superfin bild. Älskar gamla plåtburkar! Tyvärr är det fler som gör det på loppisarna, så de börjar bli svårare att få tag på.

  SvaraRadera
 22. Jag håller med dig till! Fast ibland kan jag få för mig att dricka en koffeinfri latte. Och det är så jädrans gott ;-)!!

  SvaraRadera
 23. Tycker det är samma sak med te. Smaken motsvarar aldrig doften. Allt te smakar nästan lika trots att de doftar så olika. Annars håller jag med om kaffedoften. Förr i tiden fanns ICAs kafferosteri här i Västerås o det doftade så gott att åka förbi på vägen utanför.

  SvaraRadera
 24. Jag är inbiten kaffedrickare och älskar min Nespressomaskin. Jag håller dock med om att kaffe luktar ännu godare än det smakar. Plåtburken är väldigt fin! Jag samlar gamla men även nya burkar och har en ganska stor samling.

  Igår gjorde jag förresten fina burkar av gamla konservburkar som jag diskat ur. Jag blev ganska nöjd med resultatet, även om jag inte är proffs som du! : ) Men övning ger färdighet!
  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 25. Jag håller med dig precis! Doftar jättegott men smakar blä ;-)

  SvaraRadera
 26. Kaffe doftar underbart, men smakar vedervärdigt. För min del får det inte finnas nån kaffe i nåt jag äter heller. Kaffe i chokladkakan eller vad det kan vara, förstör den totalt!

  SvaraRadera
 27. Det luktar verkligen gudomligt gott om kaffe, speciellt nyöppnade förpackningar :-) Sedan smakar det helt annorlund. Fast jag gillar ju kaffe så jag tycker även att det är gott. Men det är konstigt att det verkligen smakar och luktar så olika.
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera
 28. Ja, det var verkligen jättebra presenter jag fick.
  Finns du inte på Twitter? Gjorde lite reklam för dig där i alla fall :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gullig du är! :)
   Jag finns inte på twitter - annat än som tjuvkikare. Jag skriver inget själv kollar bara vad andra skriver :)
   Kram

   Radera
 29. Jag håller också med dig. Jag gillar doften av kaffebönor o så.. men sen när den är färdig så e de ingen höjdare precis.... (är ingen kaffedrickare)

  SvaraRadera
 30. Haha, jag förstod att det var du. Jag heter AnnaSmyckeform på Twitter :)

  SvaraRadera
 31. Kaffe som är så gott ;)
  Vilken fin artikel ni hade i Härligt hemma igår. Jag blinkade lite åt mannen och sa: Titta hon ritar och hennes man bygger ;)) He he

  SvaraRadera
 32. Gott och gott...beroende kallas det ;)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 33. Kaffe är ett hett ämne minsann! :)
  Jag tillhör den sorten som älskar att sniffa både i burken och medan det bryggs och sedan med njutning dricker det (fast helst med en hel del mjölk i )!
  Kram Sandra :)

  SvaraRadera
 34. Jag dricker kaffe på morgonen och inte mer ,men te älskar jag och det blir några koppar om dan.
  Kram Farzaneh

  SvaraRadera
 35. Kanske en tävling du vill vara med i?
  http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se/2012/01/21/7146184-tavling-i-samarbete-med-homestockse/#kommentarer

  SvaraRadera
 36. Håller med! Och den sorten som kom för några år sedan som skulle vara mildare och finare i smaken... det var ju bara ljug. Om du åker till Frankrike någongång så köp med dej kaffe därifrån, jag har köpt några sorter och inte nån av de jag har fått med mej hem har varit beska. Jättegott =)

  SvaraRadera
 37. Nej, jag tycker om kaffe, och älskar verkligen doften, det känns för mig precis så som du beskriver det, men jag njuter även av att dricka den ;)
  Det enda jag inte tycker om angående kaffe är att den aldrig passar i en kaffeburk alltid "spiller" jag med kaffepulvret.
  PS: Men vilken fin burk du hittade på loppis!
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Ute

  SvaraRadera
 38. Jag tycker att kaffe luktar gått alltså innan det är färdigt, men sedan nej tack.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 39. jag håller helt med dig! Det luktar sååå gott men jag dricker det absolut inte! Tycker det är väldigt äckligt. Kram

  SvaraRadera
 40. Håller med helt och hållet! Älskar lukten men klarar bara inte av smaken, tyvärrr

  SvaraRadera
 41. Doften är ljuvlig men smaken den kan minst sagt variera;)Underbar burk! Kram

  SvaraRadera
 42. Jo, kaffe med mjölk ska det vara :-)Fin burk!

  SvaraRadera
 43. Här brygger jag ofta kaffe bara för doften och myspyskänslans skull:) Men tillsätter man lite kanel och kardemumma i kaffefiltret blir det nästan gott att dricka;)

  Ha en fin kväll:)!

  SvaraRadera
 44. Hade du frågat mig för 4 år sedan så hade jag hållt med dig, men nu har jag lärt mig att tycka om det. Jag dricker 3 koppar om dagen numera. Jättefin liten burk förresten. Ha det så bra! Kram Anna

  SvaraRadera
 45. Håller med dig om att kaffe luktar vansinnigt gott men smakar guä! Vaknar varje morgon av kaffelukten här hemma men har lärt mig att det bara är lukten som är någonting att ha ;-)

  /Anna

  SvaraRadera
 46. Nej, jag är tedrickare! Kaffe har aldrig fallit mig i smaken och jag kan hålla med om att det jan lukta gott.

  Kram Kia

  SvaraRadera
 47. Träna, träna, träna är det som gäller. Till att börja med ska du använda mycket mjölk i kaffet och när man väl vant sig är det lika fantastiskt gott som det luktar.

  Lycka till!

  Mvh Helena

  SvaraRadera
 48. Åh jag är, eller har varit precis som du. Jag är en The drickare, drack aldrig kaffe. Förrän nu min tredje mammaledighet, helt plötsligt har jag börjat dricka lite kaffe. Inga stora mängder, men lite... och det irriterar mig lite. Fast jag blir nog aldrig en stordrickare av kaffe.

  Kram Jannike

  SvaraRadera
 49. Så sant, så sant. Underbar doft, mindre underbar smak. Nej, jag håller mig till te.

  Kram!

  SvaraRadera
 50. Hej Sofia!
  Dricker kaffe (alltid med mjölk i) men tycker nog att kaffet luktar godare än det smakar:)

  Vilken charmig kaffeburk!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 51. Håller fullständigt med dig :) Är 27 år och har aldrig lärt mig att dricka kaffe, kommer kanske senare men smaken ligger inte rätt i munnen hos mig. Dock älskar jag doften av både nymalen och nybryggt kaffe. Ligger mycket känslor och minnen i det. Fikasuget stiger rejält vid doften och tar fram barndomsminnen när man som barn vaknade av doften på lördagsmornar och kom ned till köket där mamma också bakade bullar. Konstigt det där...

  Ha det gott!
  kram Ulrika

  SvaraRadera
 52. Håller med om att kaffe doftar uuuuunderbart men jag är en total kaffe-holic så jag älskar smaken, men det måste vara massa varm mjölk i kaffet annars är det verkligen beskt och trist. Jag tycker som du gällande te, det doftar så gott men oavsett hur gott det doftar så smakar det bara varmt vatten när det väl är gjort och ska drickas!

  Ha en bra dag!
  Pernilla

  SvaraRadera
 53. Jag håller med dig! Det smakar som rävgift! Dock kan jag tycka att det är lite gott med en riktigt svag caffe latte, så kanske jag håller på att lära mig :o)

  SvaraRadera
 54. Doftar gott och smakar gott ;) Men jag dricker varken kok eller bryggkaffe längre det krävs en espresso maskin som tar hela bönor - det är skillnad på kaffe och kaffe ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 55. Eller hur. Besviken är exakt rätt beskrivning. Det luktar gott, kaffesmak på till exempel praliner är jättegott men kaffe i flytande form är vedervärdigt. :)

  SvaraRadera
 56. Jag är en riktig kaffefantast! Gillade inte heller kaffe från början men har lärt mig att dricka det! Hörde på en föreläsning i kost att kroppen lär sig att tycka om en smak efter 12 ggr! Kanske är det så!

  SvaraRadera
 57. Jag älskar både lukten och smaken :)

  SvaraRadera
 58. Jag håller med dig helt, det luktar ljuvligt men smakar brända bönor tvi :P

  Nej te är min grej :D

  SvaraRadera
 59. Jag tycker att kaffebönor man får mala själv luktar fagert gott. Men däremot kan jag inte förstå hur man kan dricka kaffe då det smakar konstigt.

  SvaraRadera
 60. Underbar burk : ) Kaffe är bara gott med mjölk annars kan det vara! kram Sofia

  SvaraRadera
 61. Jag har varit kaffeberoende i många år! Har alltid älskat kaffe med mjölk. Både brygg och espresso. Gärna tre koppar om dagen. Men för några veckor sedan påbörjade jag och maken en gi.kur. Jag tänkte vara extra duktig och hålla upp med kaffet.

  Efter några fruktansvärda dagar med näst intill outhärdlig huvudvärk så kändes det lättare. Fast under de dagarna så var det nära att jag tog en kopp bara för att bli mig själv igen. Det konstiga är att nu tycker jag inte om kaffe! (Nej, är inte gravid). Det doftar fortfarande ljuvligt, smakar bara bittert.

  Assamte med mjölk däremot, det är grejer det. Skumt att det blev så här! Var det bara koffeinet som hade mig i sina klor, kan man ju undra... Läskigt med abstinenshuvudvärken med, den gjorde mig än mindre sugen på att börja igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så konstigt det kan bli. Men det måste vara skönt att ha kommit ur koffeinets klor. När min man fyller på kaffeburken brukar han ropa på mig eftersom han vet att jag älskar doften. Jag kan sniffa på det länge, länge :)

   Radera
 62. 1). Kolla kaffepaketets batchnummer ( är ofta fyra siffror, där de tre första anger tillverkningsdag och den sista året, tex 1482= dag 148, år 2012), då får man ett kaffe som är färskt. Färskheten är viktig, men dagsrostat är sämre än när bönorna fått "vila" ca två-tre veckor. 2). Malgraden för bra kaffe varierar. Tag exempelvis Löfbergs Lila Purple Legend, malgrad halvgrov (på en kaffekvarn som har sju mal-steg, 4:e graden). Tag ca sju gram bönor till 1,2-1,25 dl vatten (= 1 kopp kaffe). 3). Mängden malda bönor kan provsmakas, men generellt mellan sju-åtta gram per kopp (1,20-1,25 dl vatten). Sedan får/kan man prova sig fram då olika kvarnar (helst en som mal och ej skär/knivar) ger lite olika resultat. Lika gäller kaffemaskin (De ger olika temperaturer. Bryggtempen bör ligga runt 92-97C grader). Lycka till!

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...