tisdagen den 3:e januari 2012

God, godare, godast, fudge

Strax efter detta foto togs var fudgebitarna ett minne blott.



Om jag någon gång förut sagt att något varit gott så räcker måttstocken inte längre till för här snackar vi något av det godaste och mest beroendeframkallande jag någonsin bakat. Jag hittade för ett tag sedan receptet hos min fina gamla skolkompis Malin och jag sparade ner det där receptet och tänkte att jag måste testa någon gång. Dagen innan julafton bakade jag denna för första gången och bara två dagar senare var jag tvungen att baka nya eftersom det helt enkelt inte gick att låta bli att äta upp dem. Och då ska jag medge att jag inte bjudit bort överdrivet mycket. Jag har alltså proppat i mig dem själv. Och så vill jag åter igen slå ett slag för att sådant här godis kan man baka och äta hela året och inte bara till jul.

Här kommer receptet och bered dig på att behöva göra dem om och om igen:

Malins fudge
3 dl socker
3 dl grädde
1 dl sirap
2 msk honung
50 g smör
100 g hackad mjökchoklad (eller annan favoritchoklad)

Koka socker, grädde och sirap till 120 grader i en kastrull. (Måste vara exakt annars blir det mer som kola eller smular sig). När det är 120 grader varmt rör man i honung och smör och kokar det i ytterligare 2 minuter.
Tag av från plattan och rör snabbt i 100 g finhackad marabou mjölkchoklad.
Häll upp på bakplåtspapper i en form som är ca 15*20 cm. Skär i bitar när den svalnat. Förvara i kylskåp. Ät och njut!


//Sofia

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>

31 kommentarer:

  1. Det receptet ska jag också prova! Tack för inspirationen. Min favorit i jul har varit polkaknäck, också fantastiskt gott.

    SvaraRadera
  2. Fudge är vansinnigt gott :-)

    SvaraRadera
  3. Hmm va gott! Ser fantastisk gott ut! Va sugen jag blev för fudge har jag upptäckta att jag gillar hihi! Jag som är chipsoman börjar gilla sötsaker hihi!
    Kramkram

    SvaraRadera
  4. Hej raring, mums mums mums, hihi. Jag älskar allt som är sött. Ska verkligen prova:)
    Kramkram<3nettan

    SvaraRadera
  5. Jag blev bjuden på pepparkaksfudge i jul! Oh my good! Va gôtt!!!
    Men nu har jag bokat in ett afropowerdance-pass i morgon så jag ska nog hålla mig från mera.. i nån dag iallafall. Jag vet att jag inte kan hålla mig!! Hihi!!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Oj det här låter sen gott...det måste jag nog prova på!! :)

    SvaraRadera
  7. Tack för tipset! Det blir till att prova framöver =)

    SvaraRadera
  8. Den ser precis ut som fudgen man kan köpa på Thorntons i England, och det är den godaste jag vet. Jag har ju frysen full av julgodis men risken för att jag "måste" testa det här receptet är överhängande.

    Ha en bra och smarrig dag. Kram!

    SvaraRadera
  9. Hej gottegrisen :) Fudge...mums.
    God fortsättning på dig. Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Fudge är verkligen topp-godis. Lätt att göra och ännu lättare att äta upp :) Kramar Kicki

    SvaraRadera
  11. Ja, det låter och ser väldans gott ut! Måste komma ihåg det här och testa nång gång.

    SvaraRadera
  12. Måste testas såg ju hur mumsigt ut som helst.
    Verkade inte vara så svårt att göra heller.

    Kram Cathrine

    SvaraRadera
  13. mmm vilken fudge! Måste prövas! håller med om att sånt godis ska göras året om. kram emelie och elin

    SvaraRadera
  14. Ojoj!! :) Attans vad svårt du gör det för mig att hålla mig till nyårsllöftet: göra slut med receptboken!

    Trevlig dag på dig! Kram S

    SvaraRadera
  15. Oj oj oj!! Farligt goda!! Försöker hålla lite sundare kost nu men man blir ju läskad=)

    Kram kram

    SvaraRadera
  16. Yummy! Beautiful pictures too. Thank you for the recipe!

    SvaraRadera
  17. Ja visst är det en bra grej det där med getbanken :-)

    SvaraRadera
  18. Här är det godisförbud fram till solsemestern i vår... Sen ska det bakas fudge! Råkar vara mitt absoluta favoritgodis och är omöjligt att motstå!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  19. Fudge är mina absoluta favoriter så tusen tack för receptet! Kram från vännen Maria

    SvaraRadera
  20. Om både bild och recept säger jag mums:)
    Kram Annika

    SvaraRadera
  21. Mmm, men det är ju just det som är problemet med att baka sånt inte bara till jul... lite för mycket av det goda..
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  22. Man måste verkligen vara snabb för att hinna föreviga godsakerna. Det är inte alltid man hinner :o)

    //Linda

    SvaraRadera
  23. Ja, fudge är verkligen försvinnande gott. Och ett sådant här basrecept kan man ju variera i all evighet (saffran, pepparkakskryddor, mörk choklad osv). Jag håller definitivt med om att godis passar hela året, inte bara till jul=)

    SvaraRadera
  24. Åh det receptet brukar jag också köra på, så himla gott! kram

    SvaraRadera
  25. Hejsan. Ska det vara 120 grader de sista 2 min oxå?
    Ser underbart gott ut. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja, det stämmer. Låt det aldrig gå över 120 grader bara. De är verkligen jättegoda!
      Lycka till! :)

      Radera
  26. Underbar fudge. Frågan är bara, vem var först?
    http://www.matklubben.se/recept/maraboufudge_60556.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är verkligen god. Jag var absolut inte först, som jag skriver i inlägget så hittade jag fudgen hos en gammal skolkompis, vart hon har fått det ifrån i sin tur vet jag inte.
      Ha en fin kväll!
      //Sofia

      Radera
    2. Ja, den är verkligen god. Jag var absolut inte först, som jag skriver i inlägget så hittade jag fudgen hos en gammal skolkompis, vart hon har fått det ifrån i sin tur vet jag inte.
      Ha en fin kväll!
      //Sofia

      Radera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...