torsdag 9 februari 2012

En riktig skattgömma

Man kan tro att det är en vanlig tavla ...

... men bakom tavlan döljer sig en skatt.


När vi förra året byggde om tv-väggen i sovrummet till en pärlspontvägg med inbyggd köpmansdisk så kom vi även på idén att bygga in dolda fack bakom två tavlor - fast bara en av dem är med på bild. Tavlorna är fantastiska John Bauer-motiv som någon duktig människa målat. Givetvis har jag hittat tavlorna på auktion för ett par tjugor och jag fullkomligt älskar dem. De är så vackra. Bakom tavlorna döljer sig dessutom skatter i form av alla avsnitt av Seinfeldt i det ena och alla avsnitt av Vänner i det andra. De där avsnitten kan vi se hur många gånger som helst och jag skrattar högt varje gång, trots att jag sett dem hundra gånger. Det är humor det. Gillar du sitcoms?

//Sofia36 kommentarer :

 1. Vilken kul idé! Snyggt, praktiskt och fantastiskt skoj! Precis min humor, Scrubs kan jag också lägga till på humortoppen. :)
  Ha en toppendag!
  // Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Scrubs är också en favorit, det kollar jag ofta på kvällarna när jag ska sova :)

   Ha en fin dag du också!

   Radera
 2. Vilken bra idé. Jättefint! Ja Vänner kan man nog titta på hur många gånger som helst utan att ledsna, Och The big bang theory såklart =)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar Vänner och Seinfeld! Kan se avsnitten hur många gånger som helst. Just nu kör jag Vänner-maraton och när jag betat av alla säsonger blir det Seinfeld-maraton!
  Vilken dröm att ha såna skattgömmor bakom tavlor. Trist att vi redan renoverat tv-rummet....
  Här i Boden lyser solen men det är kallt, minus 25.
  Trevlig torsdag!!

  SvaraRadera
 4. Ni har det verkligen fint! Jag köpte ett nummer av Hus & Hem igår och blev glad att se något jag kände igen, nämligen er finfina klädkammare.
  Ha en bra dag!
  Kram Ann-Sofie

  SvaraRadera
 5. Vilken toppen ide!!!! Ha en fin dag vännen. Kram

  SvaraRadera
 6. Mycket mycket smart! Vi har allt i ett skåp under tv men måste ha en lucka öppen för att kunna byta kanal.. vilket resulterar i att den typ alltid står öppen. Inte för att vi glor på tv så hemskt ofta men man (jag) orkar liksom inte gå ända fram! Haha!!
  Snyggt är det ni har byggt! Som bara den!
  Kram och ha en bra dag! Hoppas solen lyser hos dig med!

  SvaraRadera
 7. Men vad smart! Skönt att kunna gömma undan sånt som man inte vill ha framme.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken perfekt gömma, snyggt!
  Hoppas du får en härlig torsdag!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Seinfeld är utan tvekan BÄST!!! Fantastsikt!

  SvaraRadera
 10. Så underbart smart! Snyggt, praktiskt och skoj!

  Ja, Vänner är en bland annat en stor favorit. :)

  SvaraRadera
 11. Vilken bra idé.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 12. Alltså, det där är så himla snyggt och fiffigt och Vänner & Seinfeld är ju riktiga klassiker.

  SvaraRadera
 13. Härlig ide! Ja, vänner är en favorit hos mig, kan se avsnitten om och om igen :)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 14. Nu är det inte hemligt längre, vi vet alla vart du gömmer dem ;)
  Jag gillade och tittade på vänner och skrattar gott åt dem fortfarande. Mannen gillar Seinfeld (jag tycker han är ok) och skulle nog gärna vilja ha alla de där filmerna i sin skattegömma.
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera
 15. Mannen gillar Seinfeld och båda gillar Vänner så det blir mest vänner =)KRAM och ha en bra dag

  SvaraRadera
 16. Snyggt att dölja!
  Man borde kanske ge de där humorserierna en chans. Hör att sonen gillar de iallafall. Kram och ha en solig dag//Fia

  SvaraRadera
 17. Smart, men inte blir jag förvånad.
  Du har så himla bra idéer!

  Man ska ta tillvara på smarta idéer!

  Nu har jag blivit gammelfaster...låter som om jag skulle vara pensionär:-)
  Men tänkte beställa en personlig tavla...om dom nara kunde komma på vad lille söt ska heta!!

  Ha en bästa dag!!
  Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammelfaster?! Jag får en bild på näthinnan av en gammal kvinna med grått vackert hår i en knut i nacken som sitter i sin gungstol och klappar katten som ligger i knät ;)

   Jag önskar dig en fin dag också!
   Kram Sofia

   Radera
 18. snyggt gömma du har .vänner är min favorit ;))
  Ha en bra dag .
  Kram Farzaneh

  SvaraRadera
 19. Vilken fiffig grej!! Hur smart som helst ju!!

  Ha en toppenbra dag!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 20. Tack för svaret angående tapeten! Hunden är av rasen Coton de tuleur ( om jag nu kom ihåg den rätta stavningen) väldigt lika den rasen du hade :)

  SvaraRadera
 21. Nämen sicken smart lösning!! Ni är så fiffiga du och din man!

  Ha en fortsatt fin dag!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 22. Så smart OCH snyggt! :)

  SvaraRadera
 23. Smart! Älskar också Vänner och Seinfeld:)

  SvaraRadera
 24. Smart! Vilken fin köpmansdisk. Jag satt i går och letade på blocket.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 25. Men så smart! Imponerad!

  SvaraRadera
 26. Fiffigt! :) Och vilken fin köpmandisk!

  SvaraRadera
 27. Vi ska spara tegelväggen framme men vet inte hur vi ska behandla den. Jag är lite allergisk mot terracottafärg så vi vill inte bara lacka den. Kanske det går att blanda i något typ av pigment och slippa få den så rödaktig!
  Kram!

  SvaraRadera
 28. Vänner brukade jag titta på. : )

  Kram Kia

  SvaraRadera
 29. Är lite extra förtjust i John Bauer ...huset han bodde i ligger inte långt från en badplats jag alltid badade vid som liten och är ju också den sjömed närliggande miljö där han hämtade sin inspiration till sina målningar . min gammelfarmor var barnflicka åt Bauer och skulle varit med på båten den dagen den förliste på Vättern.....som tur var vad hon sjuk ......*ler . ...men med den historien gör det att jag tycker hans bilder är extra intressanta...

  Kram från Göteborg.

  SvaraRadera
 30. Mycket fin tavla! Och vem gillar inte vänner :D Känner så väl igen mig i Phoebe, lika snurrig och ostämd ;) Jag hoppas jag blir lika duktig som du någon gång, med bloggen menar jag. Du har verkligen känsla för färg och, och... jaa, känsla :)

  SvaraRadera
 31. Fantastiskt rolig idé! Jag gillar nischer, prång och hemligheter. Här var det allt i ett!

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...