onsdagen den 14:e mars 2012

Chokladmuffins med härlig vaniljkräm

Även om det inte syns så är de fyllda med härlig vaniljkräm.


En av mina svagheter är vaniljkräm, jag är fullkomligt tokig i det och kan lätt äta enbart vaniljkräm med sked. Mmm. Därför är alla bakverk som innehåller vaniljkräm en storfavorit hos mig. I helgen bakade jag chokladmuffins med vaniljkräm och när de dessutom kommer i fina formar (som jag förövrigt vann hos Maria) så gör det ju inte saken sämre.

Chokladmuffins med vaniljkräm
Vaniljkräm
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång

Muffins
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk siktat kakao 

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt svalna.

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i stadiga muffinsformar. Spritsa lite vaniljkräm i mitten av varje muffin. Grädda runt 20 minuter i 175 grader. 

Receptet har jag lånat från den fina bloggen Söta saker

//Sofia

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>


30 kommentarer:

  1. Hej!!
    Men åh såå gott! :)
    En liten fråga bara, kan jag använda vaniljkräm på pulver? Har en liten febrig två-åring som skulle behöva en god fika i em men har ingen vaniljstång hemma.
    Tack för en bra rolig och inspirerande blogg :)
    Kram Lisen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det kan du absolut göra :)

      Ha en fin dag!
      Kram Sofia

      Radera
  2. Låter helt livsfarligt gott :)
    Ha en fin dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  3. Mumsigt - lite för mumsigt? ;) Har uppdaterat min sida med receptet på ingefärskola med valnötter om du vill göra åt din man... :)

    SvaraRadera
  4. Både ser och låter väldigt gott ut!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Skulle inte sitta fel till en fika det där:) Men så var det ju där med att inte bränna den i botten:( -sån tur att det finns färdiga krämer, även om det inte kan mäta sig med riktiga grejer!...kanske gör ett försök;)
    Kram Marianne

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj vilka söta formar!

    SvaraRadera
  7. Smarrigt! Å vilka underbara formar sen!

    SvaraRadera
  8. Supersøte muffins! Så flotte i de formene. :) Lekre bilder du tar, Hilda!

    SvaraRadera
  9. Mumsigt värre, jag är också en stor fantast av vaniljkräm! Snygga formar dessutom. :)

    Nu är det ditt fel att jag blev extremt fikasugen!!!

    SvaraRadera
  10. såg väldans gott ut och vilka fina formar:)

    Mvh Tina

    SvaraRadera
  11. De låter ju farligt goda! Och formarna var ju supersöta, jag tycker verkligen om formar i kartong. :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  12. De var verkligen fina dessa formar! Och muffins med gömd vaniljkräm låter helt ljuvligt:-)

    SvaraRadera
  13. Jag håller med dig angående vaniljsåsen. Mycket vaniljsås på en blåbärspaj som ex är ju heaven!!
    Dina cuppisar ser fantastisk och smakar säker fantastiskt gott oxå =)
    KRAM

    SvaraRadera
  14. oj det ser riktigt gott ut ju!

    SvaraRadera
  15. Låter ljuvligt,älskar vaniljkräm i muffins särskild i dessa fina former .

    Ha det gott .
    Kram Farzaneh

    SvaraRadera
  16. Var jättegoda! Har bakat och ätit nu och sambon blev mycket glad och hälsar att de var smarriga :-) Fick dock lite mycket smet i mina och fick varva chokladen med vaniljkrämen då jag inte hade någon bra sprits. Men de smakade lika gott trots att de flöt upp på muffinsplåten. Tack för ett fint recept, det skrivs in i receptboken!

    /Jessica, Skara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh, vad kul att du redan testat dem. Kul också att de blev goda ... även om de flöt över. Oavsett hur de blir så kan nog smakerna aldrig misslyckas :)

      Jag önskar di gen fortsatt fin dag!

      Radera
  17. Himmel så goda!!!!
    Får absolut bli sådana nästa gång =)
    Önskar dig en skön kväll.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  18. Vilka ljuvliga formar! Var hittar man sådana?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Formarna är av märket Green Gate men var de finns att köpa vet jag inte. Googla vettja, det finns säkert webbshoper som erbjuder dessa :)

      Radera
  19. Ditt recept är printat (tillsammans med dina fantastiska bilder då också såklart). Ska in i receptsamlingen! Tack för helgens goda!

    /Johanna

    SvaraRadera
  20. Vad underbart gott det ser ut att vara! Tack för tipset/receptet. Vår dotter ska ha 2 årskalas nästa helg så då ska jag nog testa detta recept. Ha det så bra. Kram Anna

    SvaraRadera
  21. Men gud så gott!! Detta skall jag absolut testa i helgen! Tack för tipset.
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  22. jaha...å nu när kl är 23:06 så var det ju inte såå bra att läsa detta! Gobullar!! Vill ha nu!
    Men det kommer ju en morgondag oxå.
    Tack för receptet :)
    kram Hilla

    SvaraRadera
  23. Åh shit, choklad och vaniljkräm i ett. Dreglar lite på tangentbordet. Fin blogg!

    SvaraRadera
  24. Jag sitter här och väntar på att muffinsen skall bli färdiga, ikväll har jag bakat dessa och jag ser verkligen fram emot att få smaka. :-)

    SvaraRadera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...