torsdag 22 mars 2012

Kladdkakecheesecake



Det är inte första gången jag tipsar om detta recept, men det tål verkligen att upprepas. För gillar man cheesecake och kladdkaka var för sig - så kommer man att älska denna kaka där man får både och, på en och samma gång. Kan det bli bättre än så!?


Hildas smaskiga
kladdkakecheescake

150 gram  smör
2 st  ägg
1,5 dl  socker
1 dl krossade pepparkakor och/eller digestivekex
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao

Fyllning
2 st  ägg
1 st  pressad limefrukt
1 tsk  vaniljsocker
0,75 dl  socker
400 gram  philadelphiaost

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
4. Häll i smöret och de krossade kexen och rör till en jämn smet.
5. Bröa en springform och ha i chokladsmeten och grädda i 15 minuter.
Gör under tiden cheesecakesmeten.
6. Vispa ägg, lime, vaniljsocker och socker. Rör ner philadelphiaosten.
7. Ta ur formen med kladdkakan i efter 15 minuter och häll i cheesecakefyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

//Sofia

PS. Idag är det sista dagen att vara med och tävla om ordning och reda. Imorgon dras vinnarna.


28 kommentarer :

  1. Åh, den ser så god ut =) Undrar om den går att göra glutenfri för isf ska jag oxå baka den... KRAM och hoppas att du får en bra dag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag inte testat, men det går säkert bra att byta ut ingredienser. Testa dig fram vettja! :)
      Kram Sofia

      Radera
  2. Ojojojojoj! Jag fullkomligt älskar cheesecake och kladdkaka så detta är ju alldeles utmärkt för mig. Här ska det bakas! :o)

    SvaraRadera
  3. Oj vilken underbar blogg du har. Lite lätt avundsjuk men så inspirerad jag blir. =) Kommer absolut att prova denna läckerhet. Ha de fint!

    SvaraRadera
  4. Har sett det här receptet i din högermarginal en tid och det ser så sjuuuuuukt gott ut.
    Har liksom sparat det till ett såntdär frossningstillfälle.
    Jag äter LCHF så det är ett big NO NO men jag känner ett stort sug långt nerifrån tårna efter denna kaka som inte kan vara annt än GÖÖRGOD!

    Tror det får bli till frukost på Påskafton :O) kanske lunch och middag med...

    SvaraRadera
  5. mums!

    åå vilka färgglada bilder det är här inne, man blir glad!

    SvaraRadera
  6. Men åh din fresterska! Den ser ju bara så fantastiskt god ut! Och denna trötta själ har inte ätit frukost och skulle lätt kunna sluka en hel sådan direkt nu:) Önskar dig en underbar dag med förhoppningsvis lika fint vårväder som härnere <3

    SvaraRadera
  7. Den är nog tvungen att testas denna läckerhet.
    Både kladdkaka och cheesecake är ju så gott.
    Tack för du delar med dig med så mycket gott! //kram Fia

    SvaraRadera
  8. Mmmmmmm. Det ser otroligt smaskigt ut. Måste testas.
    Kramen Ingela

    SvaraRadera
  9. Oj vad det verkar ha bakats i blogglandia idag ;) blir så sugen så jag kanske ska försöka mig på att knåpa ihop en glutenfri variant åt mig..
    Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Det ser riktigt gott ut! Kladdkaka är en favorit, så det här receptet måste jag prova någon gång.

    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  11. Åh det såg ju inte lite gott ut heller!!! Fniss!! Ska absolut slå till på det här receptet i helgen :D

    SvaraRadera
  12. Oj oj oj så gott det ser ut! Har missat det receptet tidigare men nu skrivs det ner! Mums! Tack för det. Fin kväll!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Woooow så extremt god den såg ut, muuummmss =) Måste testa till helgen! Trevlig kväll. STOR VÅR KRAM

    SvaraRadera
  14. mmmmmmm den ska garanteras bakas till helgen mums! Kram från Maja

    SvaraRadera
  15. Kakan ser fantastiskt god ut,måste testa den någon gång.
    Hopppas att du får en härlig helg.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  16. Haha, skulle skriva ut ditt recept på jobbet för den såg så himlarns god ut, och lyckades få ut 31 sidor av din blogg!!
    Nu måste jag ju pröva göra den i helgen;)
    Kram Marianne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, så tokigt det kan bli. Lycka till med bakningen i helgen :)
      Kram Sofia

      Radera
  17. Har inte testat denna ännu, men kommer garanterat att göra det! Ser ju så otroligt smarrigt ut!

    SvaraRadera
  18. Mmm... det vattnas i munnen på mig. Kan man baka en sådan där till frukost och äta upp den helt själv...? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajjemän, det kan man absolut göra. Dessutom med fördel :)

      Radera
  19. Det låter ju nästan för bra för att vara sant.... Undrar om inte detta blir fredagsmys???
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  20. Måste bakas en fredag som denna! Tack för receptet! :)

    SvaraRadera
  21. Jag tror jag trillar av stolen, du! Det bästa av två världar! Nu slipper jag välja!
    Tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
  22. Åh så gott! Den skulle nog passa till födelsedagspartajet på fredag! Men nu undrar jag hur du får cheesecake-smeten att bara vara så där snyggt i mitten? När jag läser receptet så ser det ut som om det först är kladdkaka och sen cheesecake?

    SvaraRadera
  23. MMMMMM jag är choklad narkoman haha.....denna blir det till påsk:)....jag gillar din blogg.
    vill du ha inspiration för hemmakontoret kan du kika in hos mig:)
    Ha en kanonvecka med hopp om vårsol.

    LOVE Maria på inredningsvis

    SvaraRadera
  24. Det här ska jag baka idag, vi ska ha folk ikväll o vi valde som bäst på just cheesecake (som mannen inte gillar nåt vidare) och kladdkaka. Nu får vi båda - tack för tips o inspiration. Om jag får så lägger jag upp receptet o länkar hit till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Det är en perfekt kompromisskaka ;)
      Lycka till!

      Radera

♥ Tack snälla söta för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...