onsdag 20 juni 2012

Tips på ett guldkorn

Här kan du sy, virka och sticka.

Leka med lera ...

... och skapa fantastiska figurer.

Här står de färdigbrända alstren och väntar på att deras
skapare ska hämta hem dem.

Alldeles utanför skaparverkstaden ligger också en liten loppis.

Du kan fika på ekologiskt bakade kakor eller till och med raw-kakor.
Lillemor Lindskog som knådar lera är grundaren till den ljuvliga skaparverkstaden.

På andra sidan av de stora och vackra åkrarna härifrån sett, ligger Gjord skaparverkstad - en riktig liten pärla. Där kan du verkligen gå loss och vara kreativ. Där hålls kurser och man kan boka in sig för större sällskap. Varje onsdag klockan 17-20 är det drop-in-verkstad och man kan komma dit och sy, måla, sticka, dreja, pärla och vara kreativ på vilket sätt man vill. Idag är det ju onsdag och då ska jag åka dit igen och jobba vidare med min lera som jag inte gjorde slut på förra gången jag var där. Bor du i trakterna av Sollebrunn kan jag verkligen rekommendera ett besök där - och vill du inte skapa kan man ju bara fika.


//Sofia


30 kommentarer :

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Det lät som ett paradis för mig som älskar att pyssla. :)
  Synd att jag bor för långt bort, bor i Lidköping.

  Ha en bra dag !!

  SvaraRadera
 3. Låter som ett härligt, kreativt ställe. OCH med fika dessutom! Du har sålt mig. :) Om jag nu skulle vara i trakterna någon gång (händer nog inte allt för ofta) så blir det nog en tripp förbi. Ska bara komma ihåg det...
  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig idé! Jag hade en dröm att fixa ett skaparhus för barn. Du vet alla lekland som ploppar upp så skulle det vara en pysselverkstad istället som man kunde komma och pyssla och skapa med olika material.
  Kanske en dag!!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Det ser ut som ett riktigt härligt ställe! Kul med något annorlunda!
  Ha en riktigt fin dag söta du!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Låter fantastiskt roligt! Fler sådana ställen åt folket ;)

  SvaraRadera
 7. Wow, vilket ställe! Det ska jag absolut lägga på minnet, jag bor ju inte så hemskt långt därifrån.
  Tack för det fina tipset.

  SvaraRadera
 8. Så roligt men för långt bort, här finns bara stick kaféer och det är inget för mig! Men jag kan tipsa om Motala Återvinning - kolla gärna in mina fynd från gårdagens besök.
  Må så gott.
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Vilken grej!
  Min goa vän och jag spånar i att på något sätt få folk att prova på olika hantverk med alla dessa duktiga hantverkare runt omkring i vår bygd. Den här ideén "snor"
  jag. Hihi vad glad jag blir. Tänk vad man kan göra, teama kvällar med olika hantverkare och allt inom en enkel inramning. TACK för tipset!

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt ställe!Skulle gärna åka dit och fika och inspireras av alla kreativa verk.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 11. Spännande! Tack för tipset! Ska fundera på att åka dit med barnen när de får sommarlov... Vet du förresten någon bra självplockning av tex. jordgubbar eller vinbär i närheten av dig? Satt och letade på nätet igår, men det var ganska svårhittat... Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett perfekt ställe för barnen. Hmmm ... njae ... är osäker på om det finns det. Det finns en jordgubbsodling, men jag tror inte att det är självplock där. Hör jag något om självplock så meddelar jag dig det :)

   Radera
 12. Så kreativa kvinnor det finns. Fantastiskt.
  Där hade jag velat greja!
  Ha en skön onsdag// kram Fia

  SvaraRadera
 13. Vilket underbart ställe. Skulle vara en mänsklig rättighet att ha ett sånt ställe på nära håll tycker jag :)

  Kramar

  SvaraRadera
 14. Men jisses så mysigt! Önskar jag bodde närmare.

  SvaraRadera
 15. Ibland önskar jag att jag fortfarande bodde i Sverige....Vilket fint ställe du har hittat!!

  SvaraRadera
 16. Så spännande det låter.
  Här har vi haft en underbar dag med härligt strandväder.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 17. Åh vad jag önskar att jag bodde just där :o)
  Ha en fin midsommar!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 18. Så fin liten loppisbod och skaparverkstad. Kram Nilla

  SvaraRadera
 19. jag som åkte förbi där idag typ klockan 18. då hade man ju kunnat smita in och pyssla lite. nästa gång! :)

  SvaraRadera
 20. Låter som ett mysigt ställe! Och vilken fin liten loppisstuga!

  SvaraRadera
 21. Vilket underbart ställe! Och vilken absolut underbar idé! Hade det funnits ett sånt ställe här i närheten hade jag definitivt besökt det. Någon som bor i västra Skåne och känner till nåt liknande?

  Kram!

  SvaraRadera
 22. Tak för tipset! It' s a little bit far from here now…but I know we'll be back there on the west side an other time…and then I'll like to visit this place!

  SvaraRadera
 23. Vilket härligt ställe. Ett sådant skulle man ha nära där man bor. Kul att kunna prova olika saker.
  Ha en skön midsommarhelg Sofia!
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera
 24. Ser kanon trevligt ut =)
  Tusen tack för tipset söt du!
  Jag vill oxå springa in och önska dig och din familj en kanon fina midsommar!!
  Kärlek i massor!!

  SvaraRadera
 25. Åhhhhhhhhhhh, vad mysigt det låter. Jag vill vara i Sollebrunn - NU!

  SvaraRadera
 26. Önskar att det fanns något sånt skoj här i närheten av Skövde :)

  SvaraRadera
 27. Vilken fantastisk ställe, det ska jag lägga på minnet om vi nu skulle råka ha vägarna förbi! :)

  SvaraRadera
 28. Vilket spännande ställe! Det måste jag kolla in!

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...