tisdag 3 juli 2012

Grödor från fjärran land

Ruccolan odlar jag i ett träkar på altanen - det funkar alldeles utmärkt.

Nyskördad sallad är lyxigt och enkelt att odla.

Förra året fick jag ett ljuvligt brev på posten av en av mina fina bloggläsare - Farzaneh. Det var ett brev fyllt av olika fröer från hennes hemland Iran, det var många olika sorters blommor och så var det fröer av en persisk ruccola. Fröerna åkte givetvis i jorden i våras och det första som jag fått skörda denna säsong blev just ruccolan. Den är lite pepprigare i smaken än den vanliga ruccolan som vi är vana vid. Men mycket, mycket god! Stort tack för fröerna!

Ruccola är superenkelt att odla och alla kan göra det, en större kruka på balkongen räcker utmärkt om man inte har en trädgård. Det är ju så lyxigt att skörda några blad till varje måltid.

//Sofia


16 kommentarer :

 1. Så snällt att skicka spännande fröer till dig.
  Hoppas det smakar riktigt gott
  kram Malin

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att plocka sin sallad själv! Snällt av henne att skicka till dig och kul att få prova en annorlunda ruccola :)
  Ha en fin dag i solen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Vad härligt Sofia, Jag är så glad att kom till nytta.
  Ha en fin dag.
  Kram Farzaneh

  SvaraRadera
 4. Så gott. Ruccola borde jag odla själv. Jag älskar ju ruccola :)

  SvaraRadera
 5. Låter spännande :)
  Lyx att plocka egenodlat,snart ska jag börja skörda min sallad:))

  Ha det finast:)
  Kraam Tina

  SvaraRadera
 6. ÅÅh vad det ser gott ut! Nu blev jag påmind om att jag glömt rucolan helt i år, och mannen i huset som gillar det så - nå jag hinner med en sen odling kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte försent att odla ruccola nu. Det växer snabbt! :)

   Radera
 7. Mmm, så gott!! Roligt att titta in här, välkommen till mig<3

  SvaraRadera
 8. Ser ljuvligt ut. Det skall jag pröva, en vacker dag skall jag bli riktigt bra på att odla, bara växthuset blir klart och jag får bukt med sniglarna så. Tills dess får kruka på balkongen duga.
  Kram/
  Berit

  SvaraRadera
 9. Där blev jag påmind att jag glömt så ruccola i år. Jag brukar köpa säckar med jord, klippa ur en fyrkant och så direkt i påsen, liksom. Inte så vackert kanske, men jag har små pallkragar som de passar precis i. Men i år har jag glömt. Kragarna är fulla av gräslök som sprider sig...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 10. Nämen, vad gulligt av din bloggläsare! Ruccolan ser ju mumsig ut:)

  SvaraRadera
 11. Vad kul att få en sån överraskning på posten :-D Spännande med nya smaker med. Snart går C på semester och skall gjuta en stor "betongkruka" som jag kan odla i. Som permanent kommer stå nere vid lillhuset. Men jag skall nog bygga ihop såna trälådor att ha här uppe på altan med. Allt runt om oss är berg berg berg så går inte att odla i marken på speciellt många ställen. Själv är jag inne på andra omgången saft nu, fläder denna gång :-D

  SvaraRadera
 12. Vilka snälla läsare du har. Skicka fröer så där. WOW! Och du, dina bilder får mig att baxna. Av välbehag. De är så vackra!

  SvaraRadera
 13. Såå gulligt att få presenter =)

  SvaraRadera
 14. Så härligt!! Och bra att odla på balkongen - för där slipper man sniglarna!

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...