onsdag 31 oktober 2012

Det här med komplimanger

Ska jag tacka när någon berömmer mina skor,
det är ju inte jag som har gjort dem ...


Att ge komplimanger till varandra är fint, det sprider glädje. Det kostar så lite att ge en komplimang men ger ofta väldigt mycket för mottagaren.

Men så undrar man ju då ... om någon säger: Åh vilken fin mössa du har virkat. Ja, då svarar man ju tack - och det är ju helt i sin ordning. Men om någon säger Åh, vilka fina skor du har ... kan man ta på sig den komplimangen? Den borde ju vidarebefordras till den som designat eller tillverkat skorna ... eller ska man ta på sig komplimangen för att man hade den goda smaken att köpa de snygga skorna? Ja, det ska man kanske. Men det tål ändå att tänkas på. Hur ser du på saken?


//Sofia21 kommentarer :

 1. Man har ju redan lämnat en komplimang till den som designat/tillverkat skorna då man köpt och betalat pengar för dem? :-)

  Dagens komplimang från mig: Du är en inspirerande bloggerska som får mig att må bra varje gång jag besöker din blogg! :-) Kram och trevlig onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för de fina orden, Cissi :)
   Kram Sofia

   Radera
  2. Nej, jag vill verkligen inte se varje köp som en komplimang (hrmpf). Men jag tycker att man har helt rätt att ta åt sig komplimanger. Det är ju min stil som uppskattas.
   Men bloggen, den är jättefin.

   Radera
 2. Jag tycker som Cissi! Och håller med dig om att en komplimang eller ett fint ord kostar så lite - och ändå tror jag det är något som "vi" över lag har blivit sämre på. Alla stressar fram och tänker på sig själv mest (jag själv inkluderad tyvärr...).

  Men visst mår man bra av att GE och FÅ komplimanger! Man borde kanske ha som mål varje dag att medvetet ge minst tre personer en komplimang eller ett extra vänligt ord?

  Så här kommer dagens första för mig: Väldigt snygga skor! Bra smak av tillverkaren att sätta så snygga sömmar på utsidan - och bra smak av dig som köpte dem! Och så får jag säga (fast du redan vet det) att din blogg är underbar. Ljus, härlig och inspirerande! Jag har ju inte träffat dig personligen, men troligen speglar den dig som person väldigt väl. Ha en fin dag nu! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra förslag Sonja! Jag försöker verkligen att leva efter det ... men eftersom jag jobbar hemifrån och bor ute på vischan så är det inte alltid så att jag ens träffar tre personer på en dag. Min man träffar jag ju givetvis varje dag och honom överöser jag med komplimanger :)

   Tack för dina fina komplimanger :)
   Kram Sofia

   Radera
 3. Självklart ska man ta åt sig när man får komplimanger! :) Alla komplimanger och alltid!

  I många fall så är det väl "den goda smaken" som får komplimanger. Inredning, kläder, frisyr osv.
  Och sedan finns det ju en ännu bättre sorts komplimanger som riktar sig till hur man är som person.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har helt rätt. Man ska bara suga åt sig när det ges tillfälle :)
   Ha en bra dag du också!
   Kram Sofia

   Radera
 4. Mikael Olsson31 oktober, 2012

  Håller med ovanstående. Tycker du har en väldigt skön balans i din blogg....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt med en kille här i kommentarsfältet. Du är väldigt välkommen och jag blir glad över att du gillar min blogg :)
   Kram på dig!

   Radera
 5. Självklart ska du ta åt dig ang skorna, det är ju du som använder dem och det är du som köpt dem, det är DIG givaren ger en komplimang!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Tycker absolut att du ska ta äran av skorna, det är ju du som valt att köpa dom...:)) ha det bäst, kram Kate

  SvaraRadera
 7. Klart man ska ta åt sig äran : ) komplimanger is the sh.t ; ) kram Sofia snygga skor tycker jag med!

  SvaraRadera
 8. Klart du ska ta åt dig. Du har ju valt dom. Och den/dom som gjort dom får sin komplimang genom att du köper dom. I övrigt tycker jag att vi borde ge mer komplimanger. De är så lätt att ge så mycket kärlek och glädje till någon annan. Kram

  SvaraRadera
 9. Klart du ska tacka och bli glad! Jag menar, hur många skulle kontakta designern (först undersöka vem denna någon är för att sedan framföra sin synpunkt). En komplimang talar ju om att designern har gjort ett gott arbete och du har haft den goda smaken ... Tacka med gott samvete.

  SvaraRadera
 10. Hm vad svårt. Men jag tycker nog man ska tacka och ta emot. Det är ju ändå du som har valt skorna :)
  Kramkram

  SvaraRadera
 11. Sug åt dig alla komplimanger du kan!! Det är ruggigt fina skor du har!! Alltså vilken bra smak du har som skaffat dig så snygga skor! :)

  SvaraRadera
 12. Klart man ska ta åt sig alla komplimanger!:)
  Tänkte faktiskt på det tidigare idag, det här med att bekräfta och se varandra, va viktigt det är. Att man ska vara rädd om sina nära och kära:)

  Ha en fin kväll!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 13. Ja, är man riktigt ambitiös kan man ju maila tillverkaren och berätta om de underbara komplimanger man får för skorna, eller plagget eller vad det nu kan vara.
  Men annars tycker jag man själv också ska ta åt sig, att man hade den goda smaken att köpa dem.
  Hoppas du får en riktigt skön Torsdag, Kram Malin

  SvaraRadera
 14. Jag tror att tacket snarare är att visa uppskattning för komplimangen. Om någon säger att du har fina skor så blir du ju ändå glad... och då kanske man vill visa uppskattning för komplimangen, jag tror det snarare är däri tacket ligger.

  SvaraRadera
 15. Har inte tänk på det så utan säger tack. : )

  Kram Kia

  SvaraRadera
 16. Det man får komplimangen för är kanske snarare att man lyckats matcha skorna/tröjan/sjalen bra till övriga klädseln och att man valt ett plagg som passar ens kropp. Så det är bara att suga åt sig.

  (Detta kan inte appliceras på klagomål: säger någon att man har fula byxor så är det ju ändå bara ett par byxor.)

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...