tisdag 11 december 2012

En vinterbuffé med äpplen

Den gamla kälken ropade jag in på en auktion för några år sedan.Nu när det är kallt och så mycket snö ute är det tufft för djuren att hitta mat. Förutom frön och talgbollar så står äpplen högt upp på fåglarna och rådjurens topplistor över saker de gillar. Sedan jag ställde ut skålen med äpplen har vi fått många fina besökare runt kälken. Och eftersom den står utanför mitt kontorsfönster har jag mycket att titta på om dagarna. Fast det där med bordsskick är inget för dem, äppelbitar och hela äpplen ligger just nu utspridda runtomkring. Men vad gör det, huvudsaken är att de blir mätta.

//Sofia


19 kommentarer :

 1. Ja huvudsaken dom får sitt, fina och stämningsfulla bilder.

  SvaraRadera
 2. Vad underbart. Hos oss är det mest katter som trippar fram i snön.

  /Malin

  SvaraRadera
 3. Hejsan Sofia !

  Jaha så Du ställer ut en hel skål.Kanske praktiskt slippa gå varje dag med ett äpple i taget.Du har väl rådjur de vill ha morötter.Min granne med hunden vill inte att jag lägger ut så de kommer.Lägger lite närmare kullen en skogsbeklädd, som de sparat då de byggde på -60talet.När jag hade mina andra katter som jag gick ut med kunde jag se rådjur vid balkongen, då jag var nere vid skolan.Sett spår efter dem.
  överblivna morötter får de, då jag köper nya krispiga.
  Äter rätt mycket i hopp om att få en friskare hy.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 4. Vilken vykortsutsikt du har! Några rådjur och fåglar på det så måste varje glimt ut genom rutan vara magisk:)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. he he - det ser jo ud som på mit hvide træbord i haven. Dog har jeg sat en lygte med lys i. Vi har kun fugle i haven (og katte) så jeg skærer æbler og brød i mindre bider. Så dejligt at se hvor dyrene nyder et let måltid ;)

  SvaraRadera
 6. Så fint och bra! Hurra för dig!

  SvaraRadera
 7. Och inte bara bra för djuren utan fantastiskt vackert också!

  SvaraRadera
 8. Oh, den är så ett bra idé! I'm looking forward to see any pictures what kind of animals will taste them ;o)…
  Kram,
  Maren

  SvaraRadera
 9. Blir så varm och glad när någon tänker på och bryr sig om djuren. Fint av dig! Vacker bild och kälke också..
  Kram

  SvaraRadera
 10. Åh, så fint! Jag har själv talgbollar och frön lite här och där i trädgården. Men nu ska jag minsann också lägga ut äpplen.

  Fina bilder! Allt du gör blir så fint. Du är en sann inspirationskälla! :)

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 11. Vad fint du har gjort det! Den kälken var ju jättesöt. En sån hade jag inte haft något emot att ha här hemma. Häromdagen var jag ute och hängde upp mer mat till mina fåglar. Det är så mysigt att sitta i köket och se hur de smakar av allt. Det är kul att man kan ge till någon som verkligen behöver det, speciellt nu när det är så kallt och så mycket snö ute.

  Ha det gott fina du!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 12. Härligt! Jag matar också småfåglarna och en och annan mus...
  Ha det så gott <3
  kramelikram
  Fia

  SvaraRadera
 13. Hi, beatiful fotografy.

  SvaraRadera
 14. Wow, vilka härkiga bilder! Kram Anna

  SvaraRadera
 15. Åh, jag älskar såna kälkar! Du är snäll du som gör så fint för fåglarna :-)!

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...