onsdag 12 december 2012

Klassisk chokladtryffel


Du hittar tryffeln och fler recept i senaste numret av
mitt magasin "Hildas inspiration".
Bläddra här >>


Halva grejen med jul för mig är julgodis. Att baka sitt eget godis med rena och fina råvaror känns bra. Chokladtryffel är ju såklart en klassiker. Man kan ju variera den ganska mycket beroende på vad man väljer att rulla den i. Jag rullade mina i en blandning av pepparkakor och kokos.

Klassisk tryffel
300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör

Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en skål. Rör ner grädden i chokladen till en jämn smet. När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Ror i den emellanåt. Forma sedan små kulor av smeten, ta hjälp av en sked. Rulla chokladkulorna i valfri ingrediens. Jag rullade dem i kokkos och krossade pepparkakor, men det funkar fint med kakao, kanel eller florsocker.


//Sofia

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>


12 kommentarer :

 1. Håhåjaja vad smarrigt!

  Ha en finfin dag! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Åh, tack för hjälpen med tips inför mitt julbak! Har hittills bara kommit på självklara saker som lussebak (visserligen bortgjort redan), pepparkakor och knäck! Nu vet jag i alla fall lite mer om vad jag ska baka för något nu inför jul! :)

  SvaraRadera
 3. Hua va gott! Jag är en stor gottegris. När jag var barn och inte hade samma "vett" kunde jag frossa i godis. Fast visst har man en matmage och en godismage? Jag brukar faktiskt ibland hoppa över att fylla matmagen..bättre utrymme då för godismagen ;))
  Härliga tips!
  Ha en härlig dag
  kram Fia

  SvaraRadera
 4. Härligt recept, det där ska jag absolut testa!

  Ha en fin dag!
  //Annie

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset, det ska testas. Ha en härlig dag. Kram

  SvaraRadera
 6. Låter fantastiskt gott med pepparkakor på chokladen! Senaste versionen julgodis här hemma är dekorerad med torkade tranbär och hasselnöt i, ett litet tips det med :)

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen roligt att göra julgodis!

  SvaraRadera
 8. Ja, håller med dig. Halva grejen är verkligen att baka sitt eget julgodis och att ha det i små skålar och fat överallt. Det är så smarrigt och roligt när det kommer gäster som gillar det.
  Rulla i kokos och pepparkaka lät ju intressant och en annorlunda variant. Alltid kul med något nytt

  Kram Teres

  SvaraRadera
 9. Åh så gott, kanske att man kan äta den, verkar vara bra LCHF-godis Kram Pia

  SvaraRadera
 10. Så goda dem ser ut! Älskar kokos och papparkakor dessutom ;)kram

  SvaraRadera
 11. Håller med fullständigt. Superviktigt med julgodis till jul. Vi ska börja tillverka vilken dag som helst nu. Drar ut på det efs vi gärna ser att det finns kvar till just jul... :)

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...