fredag 14 december 2012

Vill du ha blommande te?

Vinn teblommor och imponera på någon genom att bjuda på blommande te.

Jag hade aldrig tidigare hört talas om teblommor och hade ingen aning om vad det var. Men så fick jag några av Anna på enkoppte.nu. Det är små bollar gjorda av teblad som man lägger i hett vatten i tekannan eller tekoppen så öppnar den sig som en vacker blomma och ger ett gott te. Jättehäftigt!

Jag har några teblommor liggandes och tänkte därför ge bort dem till er. Två av er vinner 4 st teblommor var. Om du fick välja vem som helst i hela världen att bjuda på te, vem skulle det bli? Skriv det i en kommentar nedan och lämna din mejladress eller blogg, så att jag kan kontakta dig om du vinner. Tävlingen pågår fram till 23.59 ikväll. Lycka till!

//Sofia

UPPDATERING: Grattis till Fru Frida och Linda som vann 4 teblommor var.
Tack till alla som deltog med fina motiveringar och till de som ville bjuda mig på te, det var oväntat men gjorde mig såklart glad.

39 kommentarer :

 1. Jag skulle bjuda min älskade mammas,som jag saknar så mycket,hon lever inte men för mig hon finns alltid med sina goda råd.
  Tack att du vill ge bort några fina teblommor.
  Ha en bra dag.
  Kram farzaneh

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiskt söta! Jag skulle bjuda min farmor på te, hon bor i England, älskar te (såklart) och jag har inte möjlighet att träffa henne så ofta som jag skulle vilja.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle bjuda mina bästa vänner på te :) Själv älskar jag te men dom dricker bara kaffe och dom skulle nog behöva en mysig fika stund mitt i sin julstress:)
  God jul!

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vilja bjuda mina två bästa vänner som jag träffar med flera års mellanrum. Alltså alldeles för sällan.
  klockarbarn(a)hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Hej Sofia !

  Det lät bestickande. Jag skulle bjuda Elsa Beskow på en kopp blommande te för hennes vackra och roliga illustrationer till barnböcker,almanackor och allt möjligt annat.


  migrimlund@gmail.com


  Kram Mi

  SvaraRadera
 6. Om jag fick välja skulle de bli min Farmor som är i himmelen! Har aldrig träffat henne men många säger jag är så lik henne!! På
  Många sätt! Fick jag en kopp med vem som, hade jag önskat att det var hon som satt mitt i mot mig å fick dricka i fina stora porslins muggar med en vacker blomma i!!!
  Men om inte annat skulle jag vinna blir det en väldigt fin vän dom blir bjuden tror hon skulle uppskatta det jätte mycket!!!
  Ha en fin fredag Kram från Elle

  SvaraRadera
 7. Jag skulle bjuda min mamma.
  När jag var liten hade mamma och jag alltid tebjudningar tillsammmans med mina dockor och gossedjur. Teét till djuren var alltid rosenknoppar från nyponbuskarna från gården.
  Det skulle vara en härlig nostalgitripp att få bjuda mamma på RIKTIGA te-blommor denna gång! :)

  Mvh Cissi

  SvaraRadera
 8. Jag skulle vilja bjuda min moster Ulrika på te, hon blev påkörd av en lastbil när jag var väldigt liten och jag har så svaga minnen av henne och jag fick inte vara med på begravningen heller för de tyckte jag var för liten (3 år cirka) så att få sätta sig och dricka en kopp te med henne hade varit guld värt!

  emely_tuvang@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Hej Sofia!

  Jag skulle bjuda dig...tänker att det vore roligt att fika med dig =). Tänker att det kunde bli en intressant pratstund...Men om du inte kan bjuder jag världens bästa granne Madde som gör mig glad bara hon kliver in genom dörren =).

  Mvh Annalena

  SvaraRadera
 10. Jag skulle bjuda...(synd att man inte kan ha ett helt te-party här... ;-)
  jo jag skulle bjuda Caitlin Moran, engelsk komiker och feminist. Vi skulle diskutera hennes nya bok "Konsten att vara kvinna", skratta hejdlöst och fundera ut hur det är det där med livet egentligen.. Om inte hon har tid, så får du gärna komma, Sofia...
  kram elsamarianne
  elsamariannes.blogspot.se

  SvaraRadera
 11. Men wow så häftigt, har jag aldrig sett tidigare, vill självklart vara med och tävla =D

  Jag skulle utan tvekan bjuda Dalai Lama, är sjukt nyfiken på denna människa, tror han kan ha etta och annat nyttigt att lära mig =)) Komma ner i varv lite kanske, tänka mer förnuftigt osv.

  Ha en toppenfredag!!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 12. Jag skulle bjuda Barbro Lindgren på te. Sedan skulle vi sitta och prata om hennes fantastiska böcker kvällen lång.
  :)

  SvaraRadera
 13. Jag skulle bjuda mina kaffeälskande vänner på ett vackert blomthe. Kanske kan omvända dom till theälskare.=)
  Ha en strålande dag =)
  Åsa

  asa-eliasson@hotmail.com

  SvaraRadera
 14. Jag skulle faktiskt vilja bjuda min man på te. Vi arbetar/studerar på olika orter och det kan ibland ta flera veckor innan vi ses. Det skulle vara så mysigt att kunna krypa upp i soffan tillsammans med en kopp gott te och bara prata lite.

  SvaraRadera
 15. Jag skulle utan tvekan bjuda min dotter, vi brukar dricka te tillsammans och för tillfället tycker hon inte om kaffe, hon kommer att ge mig mitt andra barnbarn om några månader!
  Ha en fin fredag!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 16. Vad fint! Aldrig hört talas om... Men så klart jag vill vara med och tävla! Om jag fick välja skulle jag välja min man, för jag tröttnar aldrig på hans sällskap och jag njuter av varje stund vi har tillsammans. Kram!

  SvaraRadera
 17. Jag skulle vilja bjuda dig på te. Jag tror nog det hade blivit kul. Speciellt gulligt med dina katter.

  kontaktmejl: playnsee [ at ] hotmail [ punkt ] com
  Mvh Anna Karlsson

  SvaraRadera
 18. Personen jag skulle vilja bjuda på te är en som redan dricker minst 10 koppar om dagen, personen i fråga blir sig inte likt utan sin kopp te, och jag får alltid se till att ha te hemma när personen kommer på besök för att inte få en utskällning.
  När personen blev gravid, så var dennes osug efter te den främsta orsaken till att människor började att misstänka en graviditet.
  Den här personen utan te är liksom som vinter utan snö,
  som en fisk utan vatten, och som en björk utan löv.

  Personen jag talar om ingen mindre än min syster, och det hade varit så roligt att överraska med en kopp teblomma nästa gång hon kommer på besök. :)

  SvaraRadera
 19. Min älsta dotter som älskar the och som jag hinner vara med alldeles för lite! Henne skulle jag dela blommorna med. Jag håller koll på om jag vinner.
  Maria K.


  SvaraRadera
 20. Jag skulle bjuda självaste jultomten...för jag tror att en vecka före julafton behöver han sätta sig ner en stund och vila från all julklappstillverkning.

  SvaraRadera
 21. Jag skulle bjuda min älskade dotter på te, pepparkakor och saffransskorpor. Vi skulle tända lite ljus och sitta och mysa och småprata i lugn och ro - det blir alltför sällan tyvärr.

  SvaraRadera
 22. Jag skulle bjuda min bästa syssling Paulina på te och slå oss ner i soffan och bara prata....

  SOFIA GJ

  SvaraRadera
 23. Men wow vad häftigt. Här hemma dricks det mycket te från min sida då jag måste värma mig efter några timmars bus ute:)

  Om jag skulle få bjuda vem jag ville på en kopp te skulle det bli Ernst Kirchsteiger. Ensamma sittandes i varsin fårskinnsklädd stol och bara diskutera olika projekt, få tips med trädgården. Det vore en dröm det, att få Ernst en stund för sig själv

  Kram Teres

  SvaraRadera
 24. Om jag skulle bjuda någon på te, skulle det vara en av mina bästa vänner. Hon bor 50 mil + 5 timmars båtfärd från mig. Vi träffades via nätet eftersom vi båda bär på samma genetiska sjukdom och trots det långa avståndet kom hon och hälsade på mig 5 gånger förra året när jag som allra bäst behövde det. Idag anlände ett paket på posten av henne som berörde mig djupt. Hade gärna krypit upp i soffan med henne med varsin kopp te och fnissat åt alla bekymmer som kan uppstå för oss, som faktiskt blir mycket roligare att se på när man är två.

  Önskar dig en fin helg och hoppas få pryda min vägg med en ugglekalender inom kort! :)

  SvaraRadera
 25. det fick jag första gången när jag och maken var i Kina sommaren -04
  Ha en fin adventshelg.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 26. Jag skulle bjuda min lilla mamma som varit sjuk i höst men nu äntligen är på bättringsvägen.

  lillature@hotmail.com

  SvaraRadera
 27. Hej! om jag skulle få bjuda någon, vem som helst i hela världens skulle jag inte tveka över vem jag skulle vilja bjuda. Jag skulle bjuda över min allra bästa vän som är en lika stor "teomonan" som jag. Vi skulle värma en varsin stor kopp med vatten och sedan njuta av det fina blomstrande teet mitt i natten. Medans vi drack skulle vi prata om allt mellan himmel och jord, allt som tynger oss och allt som glädjer oss, precis som vi brukar göra. Om jag skulle vinna så kan jag garantera att blommorna kommer till ett hem där de skulle bli otroligt uppskattade! Kramisar och tack för en super fin blogg!

  Min mail: petronella.andersson98@gmail.com

  SvaraRadera
 28. Meeen vilken rolig grej:)))
  Såklart att jag skulle vilja vinna dom fina blommorna !!

  Kram Thess

  SvaraRadera
 29. Jag skulle bjuda min bästaste barndomsvän! Vi träffas ca en gång i månaden på kvällsmys och te är alltid medräknat. Det skulle vara kul att låta ett blommande te få vara kvällens samtalsämne :)

  SvaraRadera
 30. Vet du, jag skulle bjuda dig! Du verkar vara en så go och trevlig person! Jag beundrar dessutom dig för din kreativitet, din förmåga att ta så fina foton och jag älskar dina magasin. Jag tror vi hade haft mycket att prata om!

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 31. Hej! Om jag skulle bjuda någon på te skulle det vara en liten gumma jag lärde känna för några år sedan som bor själv uppe i Hälsingland i ett stort hus, känner att hon skulle behöva lite värme och sällskap nu i juletiderna!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 32. Åh!
  Jag skulle bjuda min morfar och min farfar. Båda har varit borta länge men jag önskar så att de fanns kvar <3

  SvaraRadera
 33. De har jag akldrig sett innan, ser jättefina ut, och gott med te!

  Jag skulle bjuda min svärfar och hans fru. De bor i Filippinerna så vi träffas väldigt sällan, men jag vet att de älskar te.

  Kram!
  MVH
  Elisabeth
  oberg_lisa@hotmail.com

  SvaraRadera
 34. åhå jag skulle lätt bjuda Dave Grohl från foo fighters. -min idol och frikort hehe

  joi1977@spray.se

  SvaraRadera
 35. Min gamla studiekamrat från Luleå som jag spenderade många långa tekvällar med. Vi pratade om livet, kärleksbekymmer, tentaångest, julpyssel och träning. Nu bor vi 150 mil ifrån varandra. Tänk att få dela en teblomma med henne!

  SvaraRadera
 36. Åh jag vet precis vem jag skulle vilja bjuda på te, min älskade mormor! Hon finns sen över 20 år tyvärr inte hos oss längre, men jag har henne alltid med mig i mitt hjärta <3 Och eftersom det är 4 teblommor per person i vinstpotten så bara måste jag få bjuda två personer till på te. Min morfar som somnade in när jag var höggravid med dottern Julen 2008. Han var under alla år så mycket mer för mig än bara en morfar. Jag tror han förde över sin styrka till mig när han dog. Annars hade jag nog aldrig klarat av att inte ha honom hos mig längre. Så det måste vara så <3 Jag skulle även vilja bjuda en gammal man som jag städade hemma hos för många år sen på en av kropparna med te. En underbar man som jag alltid kommer minnas. Vid ett av jobbtillfällena när jag städade hos honom minns jag extra väl. När jag hade städat klart så bjöd han mig på kaffe och bulle :) Jag hade egentligen inte tid till det alls, men jag tog mig tid för han var så rar och det märktes så väl att han behövde mitt sällskap. Vi pratade i timmar, underbara timmar!
  Och sist men absolut inte minst, så skulle jag vilja ge den sista koppen te till min älskade sambo, mannen i mitt liv, pappan till mitt barn, han jag lever med, köpte hus med. Han som jag kämpat mig igenom så mycket med, glädjs så mycket med under våra år tillsammans :) <3

  SvaraRadera
 37. Min katt Adolf. Vore han människa vore han min drömprins. Därför borde vi dricka ett blommande te!

  SvaraRadera
 38. Om jag fick bjuda vem jag ville på te så skulle det bli min kemilärare Anna. Hon är så gullig som alltid har med sig en gigantisk kopp te in på lektionen och tar en sipp då och då medan hon undervisar och håller bestämt i koppen medan hon traskar runt i klassrummet och hjälper till med uppgifter. Hon dricker det till och med när det har blivit kallt, och har alltid en tepåse i bakfickan som sitt eget hemliga lilla vapen! Där är en som uppskattar te, så henne skulle jag vilja bjuda på en kopp en dag!

  SvaraRadera
 39. Jag skulle bjuda min bästa vän Maria, känns som det bara är hon och jag i hela världen som inte dricker kaffe så det vore kul att prova detta te =)

  Kram och god natt...

  Karoline

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...