torsdag 31 maj 2012

Med svaghet för rosa

Blommande skönheter i sovrummet, som bara var små sticklingar i vintras.

Jag är totalt såld på pelargoner - och i synnerhet fina mårbackapelargoner. De är så klassiskt vackra och varje år tar jag nya sticklingar på dem så att jag får ännu fler. Dessutom är de så lätta att sköta; ljus, värme, vatten och gödning är allt de vill ha för att blomma med ljuva rosa blommor.

Idag ska jag på fotouppdrag i Alingsås och fotografera fina barn. Jättekul!

//Sofia


onsdag 30 maj 2012

God och enkel vardagsmat

15 minuters matlagning - så var det klart.

Färsk ananas, vitlök, gul lök, soltorkade tomater och färsk timjan.

Ibland tryter verkligen inspirationen när vi ska laga mat på kvällen här hemma. Jag öppnar och stänger både skafferi och kylskåp - ja, jag vet inte hur många gånger - i hopp om att det ska finnas något nytt därinne när jag öppnar nästa gång. Det händer dock aldrig.

Jag gillar också mat som går snabbt att göra och varma mackor är ett exempel på en enkelt rätt att slänga ihop. Jag hittade en ganska torr brödkaka, som delades på mitten, en ananas, lite ost, soltorkade tomater, vitlök, gul lök och färsk timjan från köksträdgården. Hyss in i ugnen i 200 grader i 5 minuter så var det klart. Så enkelt och himmel så gott det blev. 

//Sofia

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>

tisdag 29 maj 2012

Vår köksträdgård

Nu är de små drivhusen klara.
En vattenkanna räcker inte långt när allt ska vattnas.

Den loppisfyndade stolen sitter jag gärna på och tittar på när det växer.
Växter på vänt.
Gul lök och kålrötter på gång.
Kanske blir det potatis till midsommar ...
Alla luckor går att ställa upp med haspar.



Nu är alltså vår köksträdgård färdigbyggd, allt är sått och planterat. Även denna gång lämnade jag in skisser till byggavdelningen (läs: min käre make) här hemma och fick dem sedan förverkligade. I vanlig ordning, så snickrade han och jag målade - en uppdelning som jag är mycket nöjd med. Så nu är det bara till att sätta sig ner och vänta på att allt ska växa sig stort ...

//Sofia


söndag 27 maj 2012

Grattis till alla fina mammor

Jag har sålt och gjort sådana här tavlor till
många fina mammor inför mors dag.

Sedan helgdagen för Annandag pingst (som är imorgon) togs bort år 2005 känns det som om man inte reagerar när det är pingsthelg numera. Det är som vilken annan helg som helst. Men något som många inte missar är väl att det är mors dag idag. Så grattis till alla fina mammor, hoppas att ni får en härlig dag! Självklart ska jag fira min fina bästa mamma idag också.
 
//Sofia


lördag 26 maj 2012

Blommande fägring

Kvällarna är helt ljuvliga, ljumma och full med underbara dofter.

Tiden som är just nu vill man bara hejda. Det är så vackert med alla blommande fruktträd, det är bara synd att det är en så kort period. Jag tycker att mina äppelträd blommar ovanligt mycket i år - så kanske kommer detta att bli ett rikt äppelår. Vilket kommer att innebära mycket jobb i september när de ska tas om hand, skalas, klyftas, frysas in eller bakas pajer av. Skördetiden är en härlig tid. Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg - först ska vi få se allt växa.

Idag blir det en dag i trädgården; det ska köras jord, krattas, sås gräs och vattnas. Vad ska du göra denna härliga lördag?

//Sofia


fredag 25 maj 2012

Om att älska överflöd

Så här ser en normal portion ut ...

... så här ser min ut. Jag ÄLSKAR vaniljsås.


Det här med måtta är inget för mig när det gäller vaniljsås. Jag kan lätt äta bara vaniljsås med sked. Ja ... jag älskar faktiskt vaniljsås. Man brukar ju säga att man äter exempelvis blåbärspaj med vaniljsås. Jag skulle snarare vilja kalla det vaniljsås med blåbärspaj. Fast är jag på kalas eller bjudning brukar jag försöka stilla mig lite och ta lagom mycket vaniljsås - man vill ju inte gärna framstå som en galning.

Godast är ju såklart att göra sin egen vaniljsås. Här kommer ett bra recept.


Vaniljsås
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 äggulor
2 msk florsocker
Gör så här

1. Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull.
2. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna
3. Ta upp vaniljstången. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
4. Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
5. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
6. Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.

Receptet kommer från Per Morberg.


//Sofia


torsdag 24 maj 2012

Vinnaren av en turkos pall

Att vika lappar i solen denna sommarmorgon är inte fy skam.


Oj, vad många ni var som ville vinna den fina pallen. Jag har suttit ute på altanen i morgonsolen i sällskap av tre nyfikna katter och klippt och vikt lappar smuttandes på en god morgonsmoothie. Sämre kan man ha det :) 

Den lyckliga vinnaren denna gång blev Johanna Renling, som valde en turkos pall. Stort grattis till dig! Stort tack till alla deltagare som var med och till Reforma Sthlm som bidrog med det fina priset.

//Sofia

PS. Nästa vecka blir det en ny tävling med en sak som kan vara bra att ha.


onsdag 23 maj 2012

Tacksamhet



Stort tack till alla fina och peppande kommentarer om min nät-tidning, det gör mig väldigt glad. Stort tack också till alla ni (Möbler.se, View the horizon, Mokkasin, Emmas Window, Creando, Dagmars kitchen, Elvira spekulerar, Erica, Fröken Prillig, Brogatan, Ninni, Volang) som skrivit så fint om Hildas inspiration i era bloggar. Har jag missat någon lägg en kommentar eller skicka ett mejl så uppdaterar jag länklistan.



Idag är sista dagen att vara med i tävlingen om den snygga pallen från Reforma Sthlm. Imorgon dras och presenteras den lyckliga vinnaren. Tävla här >>


//Sofia



måndag 21 maj 2012

Hildas inspiration #2

Bilden ljuger - magasinet finns inte i pappersform.
Men klicka här eller nedan så kan du läsa det alldeles gratis.


Då var det äntligen dags för Hildas inspiration #2. Hoppas att ni gillar detta minst lika mycket som första numret. I detta nummer har jag också några finfina annonsörer som har gjort det möjligt för mig att lägga lite extra tid på magasinet. Tack! Jag hoppas att ni vill kika vidare på dem och deras fina butiker. Klickar ni på deras annonser kommer ni direkt till deras webbshop/hemsida.


 Klicka för att få upp på helskärm.
//Sofia

PS. Första numret av Hildas inspiration kan du bläddra i här >>


söndag 20 maj 2012

Köksträdgården växer fram

Halvfärdiga drivbänkar. Idag ska luckorna målas färdigt och läggas på.

Bortsett från en loppis på förmiddagen igår så jobbades det hela dagen vidare med vår köksträdgård. Mannen snickrade efter mina önskemål och jag målade, precis som vår uppdelning alltid ser ut. Idag ska det jobbas vidare med målning och byggande av ett potatisland. Senare ska det bli ett vitt staket som ska omgärda hela köksträdgården. Det blir en fröjd att ta hand om grönsakerna här i sommar.

Imorgon kommer den andra numret av Hildas inspiration som kommer att bestå av 72 sidor recept, pyssel och inspiration i ett gratis nät-magasin. Missa inte det!


//Sofia


lördag 19 maj 2012

Om att leva på lånad tid

Pablo hoppar, klättrar och lever på lånad tid.

Vår fina katt  Pablo är en riktig kämpe. Det känns härligt att se när han klättrar i träd och springer som vilken katt som helst. För snart 2 år sedan var han med om en olycka och blev påkörd av en bil. Bäckenet och stora delar av bakpartiet var krossat. Hoppet verkade ute och veterinären frågade om vi skulle ge honom en spruta att somna till. Jag vägrade att ens överväga det beslutet eftersom han var vaken och jag såg i hans ögon att han inte alls var redo för det. Vi åkte i ilfart från veterinären till djursjukhuset och där tog de hand om honom på bästa sätt. Turligt nog hade de inre organen klarat sig men alla benbitar behövde lappas ihop med ny höftled och diverse metallplattor. Efter två operationer, nästan två veckors vistelse på sjukhus, flera månaders träning, sjukgymnastik och väldigt mycket vila så blev han nästintill som innan. Det hade jag aldrig kunnat tro - men det gjorde mig otroligt lycklig. Jag hoppas att han kommer att vara med oss i många, många år till.

//Sofia


fredag 18 maj 2012

En bra gå bort-present

Tomatplantan är en uppskattad present oavsett man bor i hus eller lägenhet.


När jag sår mina frön så gör jag alltid lite extra utöver de jag själv kommer att behöva eftersom jag tycker det känns kul att kunna ge bort en del av mina egenuppdrivna plantor. Framförallt är tomatplantorna en väldigt uppskattad planta att ge bort, den kan vem som helst klara av att ta hand om - oavsett om man bor i hus eller lägenhet. Har man ingen balkong eller uteplats så går det faktiskt bra att ha den i en större kruka på fönsterbrädan i ett soligt fönster. Och det är ju ljuvligt att kunna norpa varma och solmogna tomater allt eftersom de mognar.

//Sofia

PS. Vill du skriva ut egna grönsaksskyltar kan du göra det här >>


torsdag 17 maj 2012

Det är skillnad på gurka och gurka

Doften och smaken av gurka är underbart kraftig.

I stora krukor har mina allra första gurkplantor växt sig ståtliga.


På fröpåsen stod det att jag skulle så mina gurkor jan-mars, och nybörjare som jag är så gjorde jag som det stod och sådde i slutet av januari. Efter detta har jag läst i någon bok att man ska så gurkor ungefär 4 veckor innan man planerar att sätta ut dem. Och nu förstår jag ju varför. De har växt otroligt fort och verkar dessutom ha trivts inomhus för jag har redan skördat och ätit upp tre mycket välsmakande gurkor. Det är verkligen skillnad på gurka och gurka - den här var otroligt god och smakrik till skillnad från de där som man köper som nästan bara smakar vatten. Så det var kanske inte så fel att så tidigt, trots allt. Har du några bra tips om odling av gurkor?

//Sofia


 

onsdag 16 maj 2012

Guldkorn i Alingsås

För oss som gillar fika och en mysig miljö är Nygrens café ett måste,
fyllt med godsaker och udda möbler. Ljuvligt!
Den bedårande butiken Hemligheter är ett måste för den som gillar att bli glad,
för glad är just vad man blir av alla fina saker i sprakande färger.
Balders hage är affären som ligger i de mest fantastiska lokaler där man går
från rum till rum och inspireras av alla fina saker till hemmet.

Igår eftermiddag drog det in ett riktigt åskoväder här, det var så att det skakade i huset vid varje knall så jag stängde snabbt av datorn och drog ut alla sladdar för att slippa få den tekniska utrustningen sönderslagen - sånt kan lätt hända när man bor på landet. Istället passade jag på att ta mig en tur till Alingsås eftersom jag hade några ärenden att uträtta. För en gångs skull tog jag kameran med mig, det gör jag annars sällan när jag åker hemifrån. Och idag får ni ta del av några av alla de guldkorn som mysiga Alingsås bjuder på.

//Sofia


tisdag 15 maj 2012

Färgade veckodagar

Hela veckan i olika färger.


Jag tänker mycket i färg och har alltid tänkt mig de olika veckodagarna i olika kulörer, jag har ingen aning om varför. Det bara är så. Och har varit så, så länge jag kan minnas. Så här ser mina veckodagar ut om de hade varit färger:

Måndag - blå
Tisdag - grön
Onsdag - orange
Torsdag - ljusbrun
Fredag - röd
Lördag - Lila
Söndag - svart

Har du färg på dina dagar?


//Sofia


måndag 14 maj 2012

Öka dina chanser att fynda på loppis



Nu är snart sommaren här och det betyder att loppissäsongen drar igång på riktigt. Därför tänkte jag komma med några små tips för att göra bra fynd. Många av er är nog redan loppisproffs men en del av er kanske är nyfikna nybörjare.

Går man på tillräckligt många loppisar så lyckas du förr eller senare hitta fina saker till ett bra pris. Jag kan gå på många loppisar och auktioner och komma hem tomhänt. Så ge inte upp bara för att du inte lyckats fynda.

  • Ha en plan för vad du letar efter, annars är det lätt att man inte hittar något alls. Fundera gärna innan och skriv en lista.
  • Var på plats i god tid och om kolla igenom vad som finns innan det börjar (om det är möjligt, man får inte det på alla loppisar)
  • Gå åt motsatt håll än vad alla andra går, då har du större chans att får lägga vantarna på fina saker. 
  • Se potentialen i saker som kan se fula och skabbiga ut. Det mesta går att tvätta eller måla om.
  • Efter att man fått sina mest prioriterade prylar så är det dags för att strosa. Det är då du bara går runt, varv på varv utan något speciellt i åtanke. Du kommer att se nya saker som du inte såg första gången du gick på samma ställe och tittade. Och det är då man hittar de där oväntade prylarna som man inte visste att man behövde
Var hittar man då bra loppisar? Jag hittar dem genom att hålla koll i lokaltidningen. Där finns ofta små annonser om loppisar. Många idrottsföreningar och Lions-klubbar har loppis varje år. Även anslagstavlor i mataffärer och annat kan man hitta information om loppisar. Allra helst ska man nog ta sig utanför stan - i alla fall om man vill fynda.

Detta var mina tips. Har du fler bra tips så dela gärna med dig!

//Sofia



söndag 13 maj 2012

Om att ha en söt skugga

Pysslar jag med växterna så är hon såklart med och tittar på.

Var jag än rör mig här hemma så har jag min rara katt Monika hack i häl. Är jag i köket, så är hon i köket. Är jag i trädgården, så är hon i trädgården. Är jag i badrummet, så är hon i badrummet. Är jag på kontoret och jobbar, så är hon på kontoret och ... inte jobbar, men hon chillar på skrivbordet. Är jag bland mina plantor och pysslar, så är hon där också. Det är mysigt att ha en sån liten söt skugga som ständig följeslagare och jag behöver aldrig känna mig ensam.

//Sofia


lördag 12 maj 2012

Paj på kirskål

Kirskålpaj med en enkel sallad och kall sås till är jättegott.


Jag har nu testat att äta ogräset och jag både lever och är glad. Det var gott. Eller egentligen kan jag inte påstå att det smakade så mycket, men det funkade alldeles utmärkt som utfyllnad istället för ruccolan som jag brukar använda i denna paj. Så har du kirskål i trädgården testa vettja. Jag fick ju tips häromdagen om att använda det i lasagne, pesto, soppa mm. Det är bara att vara kreativ.


Pajdeg
125 g Smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1–2 msk iskallt vatten

Fyllning
4 ägg
4 dl Mjölk 3%
salt och peppar
200 g kirskål
200 g fetaost
10 soltorkade tomater
2 färska tomater

Sås
3 dl Turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
salt och peppar

Gör så här
Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt mer vatten om degen är för torr. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Tumma ut pajdegen i en pajform. Picka botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200°, ca 15 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar. Lägg kirskålet i botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°. Rör ihop såsen och ställ kallt.


//Sofia

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>

fredag 11 maj 2012

Fler små skyltar till frösådden


Klicka, ladda ner och skriv ut på lite kraftigare papper.
Sedan är det bara att klippa och tejpa fast på tandpetare eller grillpinnar.


Det börjar ju bli i senaste laget att fröså inomhus nu men jag tänkte ändå dela med mig av fler odlingsskyltar som du enkelt kan göra själv. Det har blivit några fler sorters grönsaker att hålla ordning på här hemma och då är det bra att ha skyltar så att man har koll på vad som är vad.

Vill du ladda ner och skriva ut de tidigare odlingsskyltarna med tomater, gurka och chili kan du göra det här >>

Jag önskar er alla en härlig fredag!

//Sofia


torsdag 10 maj 2012

Om att äta ogräs

Det ser ju ganska gott ut.




Jag är inteknôsslig (västgötska för kinkig) när det gäller ogräs i trädgården. Ogräs är ju oftast grönt, och grönt är skönt, tycker jag. Men så har vi det här kirskålet som förökar sig i samma takt som förälskade kaniner. Jag läste någonstans att om man plockar sitt kirskål direkt när det kommer på våren så kan man begränsa dess utbredning. Dessutom har jag hört att man kan äta kirskål. Så jag tänker testa. Jag återkommer med en recension om hur det smakar. Har du ätit det och i så fall hur?

//Sofia


onsdag 9 maj 2012

Mina första keramiska verk

Det blev en mjölkkanna, kopp och en liten prinsesskrona.


I vintras var jag och testade på det här med keramik för första gången, då vi har en så himla bra skaparverkstad med drop in här i närheten. Det var otroligt roligt och tiden bara flög iväg. Jag har ända sedan jag jobbade med formgivningen av boken Fabulös keramik varit sugen på att testa själv. Men det är skillnad på att se proffs som Frida jobba och att göra det själv. Det ser enkelt ut men det är det inte, det var ganska svårt och jag lärde mig en hel del efter att ha sett hur resultaten blev efter bränning. Så nästa gång kommer nog resultatet bli ännu bättre. Har du testat på att göra egen keramik?

//Sofia



tisdag 8 maj 2012

Ordning & reda med återvinning

Gör andra glada genom att ge bort dina lästa pocketböcker.



Visst mår man lite extra bra när man återvinner och låter sakerna, som man trodde var uttjänta, få ett nytt liv. Här har jag sammanställt era fina tips från ordning & reda-tävlingen som handlar om just återvinning.

  • Gör dina vänner och bekanta glada genom att ge vidare månadstidningar och pocketböcker som du läst färdigt.
  • Gamla glasburkar är bra som förvaring eftersom man ser vad man har i dem, fyll dom med "bra att ha-saker", såsom udda knappar, små överblivna bitar med spetsband, presentsnören från paket du fått, gem, hårspännen m.m.
  • Glasspinnar kan användas som namnskyltar vid sådd, om du skriver fröernas namn på dem. 
  • Tomma glasslådor är bra som matlådor eller att sortera plåster, värktabletter, nagellack och smink i.
  • Stadiga och fina förpackningar kan återanvändas som "avdelare" i byrålådorna för att dela upp grejerna, så slipper du slänga ner alla småsaker i en och samma stora låda. Det ger bättre ordning.
  • Ta en kartong lagom stor för att rymma tidningar. Med tapetklister och en bit fin tapet på så får du en snygg återvinningsförvaringen. Ingen mer ful återvinningskasse som välter, bara en fin kartong som smälter in i köket. 


//Sofia

PS. Missade du de bra ordning & reda-tipsen för kläderna kan du läsa om dem här >>



måndag 7 maj 2012

Om att odla purjolök

Än så länge är de små och späda men jag
hoppas att de snart blir stora som tuschpennor.


Förra året odlade jag purjolök och de blev väldigt goda men inte större än blyertspennor. Och jag vill ju allra minst ha purjolökar stora som tuschpennor. Därför gör jag ett nytt försök i år. Detta år har jag satt dem en och en i små rullar av tidningspapper till skillnad från förra året då jag satt alla tillsammans i en låda, alldeles för tätt. Nu när de får växa alldeles solo hoppas jag att de blir större och så kommer det att bli mycket lättare att plantera ut dem eftersom det bara är att sätta tidningsrullen rakt ner i jorden. Har du några bra purjolökstips?

//Sofia


söndag 6 maj 2012

En liten påminnelse


Missa inte tävlingen om den sjukt snygga pallen?
Vinnaren väljer mellan en vit eller en turkos. Tävla här >>

Jag önskar er alla en härlig söndag!


//Sofia

lördag 5 maj 2012

Årets loppispremiär 2012

Kista, spegel och vas är alla loppisfynd som jag tidigare gjort.

Det finns ju många olika typer av loppisar, men de loppisar som jag tycker är de roligaste loppisarna är de som ploppar upp en gång per år, under våren och sommarhalvåret arrangerade av Lions-klubbar, idrottsföreningar och scoutkårer eller liknande. Jag var visserligen på en loppis förra helgen men det var liksom inte en "riktig" loppis. Idag går startskottet för loppissäsongen 2012 för mig då jag strax åker iväg på Lions Loppmarknad i Nossebro. Och jag hoppas såklart på härliga fynd! Har du haft årets loppispremiär ännu?

//Sofia


fredag 4 maj 2012

Veckans loppisfynd

Den ena burken innehåller nu sockerbitar och den andra väntar på att fyllas ...




Nu var det otroligt längesedan jag körde Veckans loppisfynd och det är flera av er som efterfrågat det. Så idag är det dags igen. Förra lördagen var jag på en loppis och lyckades komma över dessa underbara burkar. Jag har i många år tyckt att just CAP-burkar är så snygga och velat ha en egen. Oftast har de varit ganska så dyra när jag har hittat dem, ett par hundra för en lite burk och det tycker jag inte att de har varit värda. Dessa fick jag till fyndpriset 40 kr/st och det roliga var att det var två olika nyanser på dem. Jag trodde att den bara fanns i en blå nyans, men tydligen fanns den också i turkost. Vilken lycka för en turkos-älskare, som mig.

Men vad betyder CAP, egentligen? Jo, det står för Claes August Pettersson, som grundade Franska Konfektfabriken i Göteborg år 1895. Han måste ha haft ett väldigt gott öga för design den där Claes August. För burkarna är otroligt snygga. 

//Sofia


torsdag 3 maj 2012

DIY: Gör en egen frölåda

Med alla fröer samlade på ett ställe har jag bättre koll.

Jag klädde en gammal låda i kraftigare papp genom att limma på ark i brun/vitt
och turkost. Det är viktigt att stryka ut limmet ordentligt så att det inte blir
fula fläckar på pappret.
Klicka, ladda ner och skriv ut
på kraftigare papper
Klicka, ladda ner och skriv ut
på kraftigare papper
Klicka, ladda ner och skriv ut på lite kraftigare papper.
Sedan är det bara att klippa och limma på en kartong.


Nu så här i frötider när jag har sått mycket så insåg jag att det vore bra att ha alla fröer samlade, en del av fröpåsarna gör jag inte slut på och vill spara till nästa år och då är det ju bra att ha förvara dem på samma ställe. Jag gillar ju det där med ordning och reda (det kan väl ingen ha missat). Därför så gjorde jag en frölåda. Och nu kan ni som också behöver en frölåda ladda ner underlagen, skriva ut och göra er egen låda.

//Sofia

PS. Här hittar du fler roliga grejer att ladda ner och skriva ut.

onsdag 2 maj 2012

Vad gör jag egentligen?

Här sitter jag på dagarna, fast det är inte alltid lika välstädat på skrivbordet ...
Bilden kommer från en artikel ur senaste numret av tidningen Företagaren.

Jag har fått frågan flera gånger om vad jag gör på dagarna egentligen. Och ja, det kan man ju fråga sig ... Marika ställde förra veckan flera frågor till mig som jag nu tänkte ge svar på.

Kan du berätta lite mer om ditt yrke? 
Jag är egenföretagare sedan 1 1/2 år tillbaka. Jag var tidigare anställd som Art Director men sade upp mig när suget efter att driva eget företag på heltid blev för stort. Så nu är jag frilansare och formger böcker, broschyrer, annonser, förpackningar och andra trycksaker. Och så illustrerar och fotograferar jag även åt olika företag. Jag driver även webbshopen barntavlor.se där jag säljer illustrerade personliga barntavlor till hela Sverige och övriga Norden. 

Vad har du gått för utbildning?
Jag har under 8 terminer läst Medie- och kommunikationsvetenskap, pedagogik samt en del kortare kurser på Högskolan i Halmstad. Efter hade jag några olika anställningar som informatör, grafisk formgivare och senast AD.

Vad gör du på dagarna och hur kan en arbetsdag se ut?
Mina dagar är oerhört roliga och varierande. Jag brukar vara på kontoret (som ligger i källaren av vårt hus) runt klockan 7 och då inleder jag med att gå igenom alla mejl och gör ett inlägg till bloggen. Sedan tar jag tag i dagens projekt som kan vara ett formgivningsprojekt av något slag, produktfotografering, skapande av grafisk profil eller en webbsida som ska byggas. Ett par dagar i veckan jobbar jag enbart med produktion av alla beställda barntavlor som ska typograferas, tryckas ut, några ska ramas in, förpackas och slutligen skickas iväg med postbilen som kommer hit och hämtar upp dem i plastbackar. Hela tiden så lyssnar jag på radio, Spotify eller något intressant program från Sveriges Radios arkiv.

Vad är den största skillnaden enligt dig att vara anställd och ha eget? 
Det är verkligen helt olika liv att vara anställd och att vara egenföretagare. Som anställd ansvarar du ofta för bara ett område på företaget. Som egen ansvarar du för ALLA uppgifter, bortsett från din huvudnäring, från att få fram bra avtal med leverantörer till att skriva fakturor. Jag har heller inte längre några härliga kollegor att prata och bolla idéer med, det kan jag ibland sakna. Men jag känner mig aldrig ensam och det är mycket tack vare bloggen och ni som besöker den och hör av er på olika sätt - det känns väldigt roligt.

Att vara egenföretagare är otroligt roligt, men också väldigt slitigt då man bara har sig själv att lita till. Men har du en dröm om att vara egen och en realistisk idé för ditt företag, så kan jag varmt rekommendera det. Jag har aldrig ångrat mig.

//Sofia


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...