måndag 7 januari 2013

Barren ett minne blott

Granen är utslängd och fåtöljen är tillbaka,
men grisarna stannar några dagar till.

Granen som vi hade i år vägrade att dricka, trots att den fick en ny och fin snittyta innan vi tog in den. Och en gran som inte dricker kan man snabbt räkna ut vad som händer med. Barren trillar av. Det var precis det som hände här. Vid minsta lilla blick på granen så föll det hundratals barr ner på golvet. Och med fyra katter som hasar runt i barren och sprider dem i hela huset var beslutet enkelt att ta; trots att jag är en julälskare som gärna behåller alla julsaker in i det sista. Har dina julsaker åkt bort ännu?

//Sofia


22 kommentarer :

 1. Oh ja! Hela december vill jag bara pynta, njuta, pyssla och ha det juligt men sen, när månaden är slut, vill jag bara få bort allt så här ägnades de lediga dagarna förra veckan åt att röja och städa. Nu är här lökar, primulor och frösådder för hela slanten ;)
  Må gott!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 2. Våra julsaker är kvar, har ju varit borta över jul och nyår... Men måste få bort det nu känner jag, bort och in med våren!
  Kram Emilia

  SvaraRadera
 3. Mina julgrejer åkte ut redan på nyårsdagen! Det kändes riktigt skönt!! Nu blickar jag mot våren och ljuset.....det behövs. Jag är sjukt trött hela tiden!!

  SvaraRadera
 4. Vilket mysigt litet hörn och katter är ju experter på att lägga beslag på skönaste platserna ;).
  Jag är jultokig före jul, efter nyår är jag däremot less på julpyntet och istället sugen på förändring ;)
  Kram, kram

  SvaraRadera
 5. Nej va trist! Första granen vi tog hem var halvvissen under så jag åkte och bytte och kom hem med en supergran som nästan inte tappat ett barr hittills. Här får granen stå så länge den är fin så jag lär ha gran fram till maj =)

  SvaraRadera
 6. Nästan allt har åkt hemma hos oss, utom ljusstaken i köksfönstret. Tycker att det är så mysigt att tända den, lyssna på radio och mysa på morgonen. Det är ju väldigt mörkt ännu när man går upp.
  Men eftersom snön ändå smält bort vill jag ha vår nu, trots att jag älskar vinter.

  Kram och ha en underbar dag!
  /Helena

  SvaraRadera
 7. Det enda jag har kvar än är adventstakarna. Granen åkte ut i helgen trots att den inte barrade så himla mycket.
  Älskar också julen med allt vad det innebär, men redan i mellandagarna får tomtarna krypa tillbaks till sina gömmen...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Här försvann julsakerna INNAN nyåret =) Kändes riktigt befriande. Granen barrar bara om ngn katt drar loss plastbarren hihi! Och den åkte med på samma gång. Jag som kattälskare o 16bensägd önskar mig ett inlägg om era fyra fina missar. *hoppas* Kram!

  SvaraRadera
 9. Vår åkte också ut i helgen, vill också blicka fram emot ljus och vår. Igår hade vi den gråaste, tråkigaste dagen, usch, men nu kan det ju bara bli ljusare igen och vi fick mycket gjort eftersom man "höll sig inne", hihi. Kram

  SvaraRadera
 10. Ja, de åkte upp på vinden dagen innan nyårsafton. Det brukar bli så, vi börjar tidigt, gärna någon vecka innan advent sen firar vi inte jul hemma hos oss utan är borta hos respektive föräldrar hela julen och mellandagarna. Så när vi väl är hemma igen känns liksom julen förbi. In med våren istället!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 11. Så var det med våran gran med. Fast kanske försökte dricka men julgransfoten höll inte tätt så jag fick vattna 2 ggr om dagen. :) Köpa ny till nästa år eller senare i år rättare sagt!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 12. Samma sak hände med granen som vi hade förra året. Ibland lät det som att det regnade inne när det rasade barr.

  Trist! :(

  SvaraRadera
 13. Japp! Här åkte granen ut i helgen, för samma orsak som din. Dessa barr kan man ju smått galen på!! Det blir så tomt bara, blir nog en sväng till loppis för inköp av ny liten möbel.... ;)

  Kram Jennie

  (ps. Fick till min glädje en ritplatta i julklapp efter ett par år av önskan. Har för mig att du jobbar med en sådan. Skulle man få skicka ett litet mail med lite frågor...?)

  SvaraRadera
 14. Vår gran barrar nästan ingenting trots att julgransfoten var sönder och vi upptäckte det först efter några dagar.. Allt vatten rann bara igenom. Men vi hade granen i en spann i källaren i ett par dygn innan vi tog upp den så kanske drack den upp sig då;) vi kom hem idag efter att ha varit borta sen jul så vi behåller julen här hemma ett tag till.. Våren kommer så småningom ändå:)

  SvaraRadera
 15. Det är verkligen inget kul med en gran utan barr. Här har vissa julsaker plockats bort, medan andra får vara kvar till tjugondag knut.
  kram Annika

  SvaraRadera
 16. Vår gran är så fin! Men i morgon är det dags...

  SvaraRadera
 17. Men tänk, precis en sån som vägrade att dricka hade vi med. Och tro mej, jag vet vad som hände om man dröjde för länge med blicken vid den!
  Snart ryker nog resten ut med, ska bara lite annat först!

  SvaraRadera
 18. Och katten har fått tillbaka sin favvoplats...Mys :) Kram Anna

  SvaraRadera
 19. Nää våran gran har inte heller druckit så jag förstår precis vad du pratar om ;)))

  Kram Thess

  SvaraRadera
 20. Dessa eviga barr...

  Här är julen helt borta sen några dagar och det är såååå skönt. Nu längtar man bara till våren och sätta frön för utplantering senare. Härlig och ljusare tid går vi mot nu

  Kram Teres

  SvaraRadera
 21. Här hemma har julen åkt ut och ljusa pasteller har fått flytta in! Jag fullkomligt älskar julen, och brukar tjuvstarta med en i mitten av november, men detta gör att jag efter nyår känner mig helt mätt och less på all jul. Då känner jag ett stort behov av färg och på en kväll så är huset förvandlat! :)

  SvaraRadera
 22. Våra julsaker är borta.....men du inte bra med en trotsig gran. Bättre lycka nästa år. Kram Anette

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...