fredag 15 februari 2013

Dags att tänka på sådden

Har man inget trädgårdsland att odla i kan man ju alltid så något
i krukor på balkongen eller på fönsterbänken.

Snart börjar äntligen säsongen för att kunna börja odla sina egna grönsaker igen. Jag tycker att höjden av lyx är att kunna gå ut i sina egna land och skörda det som är moget för att sedan laga mat på råvaror som man vet är rena från gifter och oskyldiga till långa miljöpåverkande transporter. Det är lyxigt!
Visserligen tar det lite tid innan vi befinner oss där ... men någonstans måste ju resan börja. Och den börjar nu, genom att planera vad som ska sås när. Äntligen! :)

//Sofia

PS. Vill du också göra en egen frölåda eller egna små odlingsskyltar? Du kan ladda ner och skriva ut dem här:
Frölåda >>
Skyltar >>
Fler skyltar >>


18 kommentarer :

 1. He he .... Du kan næsten ikke vente ;)
  Ha en trevlig helg :D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det härligt! Det har kliat i fingrarna nu ett par veckor...men snart så =)...Ha det så bra!

  Kram Annalena

  SvaraRadera
 3. Hejsan Sofia !

  Har sått "kattgräs" av kärven.
  Fåglarna förstod sig inte på den.
  Hur jag ska få plats med vårsådden
  Då Prinsen tagit över alla fönster-
  bräden fast han även har en strykbräda
  framför varje,fann ju en i sophuset.
  En hade jag, en köpte jag.

  Hur mår Egon och Din andra katt? Bra hoppas jag.
  och hur mår Sofia, toppenbra kan jag tro.
  Ha en fin helg,

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det är toppenfint med både mig och Egon. Han växer så det knakar och är snart en stor katt nu :)

   En fin helg till dig också!
   Kram Soifa

   Radera
 4. Jo jag väntar faktiskt i år och hoppas jag får något gjort också :-) har sparat innerdelen av sonens legojulkalender, 24 platser att förså på men går lätt att flytta! Fick också en kompis barns gamla kalender :-) frågan är bara var jag ska ha dom?
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Hm...avsluttet sommeren med å planlegge grønnsakshage og bærbed...men forarbeidet som skulle ha vært gjort lot vente på seg... Ennå er det vel ikke for sent?!;) fikk litt lyst nå kjenner jeg:) takk for tidlig påminnelse:)
  god helg!
  klem nina

  SvaraRadera
 6. Oj oj, vad snabbt det går. Dags att så igen alltså. Men härligt!! För det måste ju betyda att våren är nära. Tjohoo!

  SvaraRadera
 7. Visst är det kul att planera vad man ska sätta i landet. JAg brukar göra delar av det på handelsträdgården när jag ser plantorna. Köper oftast sticklingar, bara frön för sådant som gror lätt.
  Du får kolla in mitt blogginlägg från idag. Där hittar du inspiration (kanske mera suckt?!)om att odla eget.
  Kram och trevlig helg!
  Anette

  SvaraRadera
 8. Jag har både börjat tänka och så! Det har kommit upp något också men vad vet jag ej? 2 saker i samma låda och jag glömde märka vilken sida som var vad? Aja, det visar sig. Paprika eller luktärt. :)

  Ha en toppen fredag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 9. Yes, äntligen;)

  Dock så bestämde jag förra året att vi inte skulle ha så mycket men nu börjar jag bli sugen igen...

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 10. egetodlat är det bästa! ;-)

  SvaraRadera
 11. Superfint! Vi har odlat kryddor på fönsterbrädan och det gror för fullt. Några kaktusfrö åkte också ner i en kruka.. hoppas de gror snart :)

  SvaraRadera
 12. Jag tänker o tänker men kan ändå aldrig få liv i de där fröna. Helt hopplöst men beundrar de som kan!

  kraam

  SvaraRadera
 13. Hej Sofia
  jamen jisses.visst kliar det riktigt i fingrarna......
  helt underbar tid som väntar nu......
  å missa nu inte.....

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 14. Jag har en liten balkong som jag fyllde till bredden med både örter, grönsaker och blommor i somras Håller med dig det finns inget bättre än att kunna bara gå ut och plocka av sitt eget eller följa när det växer. Så spännande att det snart är dags och att det snart blir både mer sol,ljus och värme.

  SvaraRadera
 15. Visst är det lyx att plocka bär, Kryddor och grönsaker i sin alldeles egna trädgård. Hade mycket sånt när barnen var små. I år blir det nog tyvärr inte mycket. Passar inte alla år. Men nog har det börjat klia i fingrarna;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Å, vilka fina skyltar. Jag har ingen skrivare, men skall genast rita egna till vår odlingslott! Tack för tipset!

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...