onsdag 20 februari 2013

Det är jag som styr


- Hur har du det? 
- Jo, tack det är bra men det är så fullt upp och mycket att göra, att tiden bara rusar förbi.

Det är precis så jag INTE vill ha det, men det är precis så jag har det och har haft det länge nu. Dock så är det ju faktiskt så att det är man själv som bestämmer över sitt eget liv, så det är bara att se till att inte ha det så. Visserligen är det lättare sagt än gjort, men det är verkligen mitt mål; att sakta ner och njuta lite mer. Att hinna få lite tid till att reflektera och inte bara utföra och släcka bränder. När man är egenföretagare och helt själv i sitt företag är det inte så lätt att styra det där alla gånger, när man tycker att det man gör är det roligaste man vet, så är det inte enkelt att säga nej - i synnerhet inte när jag är en person som helst säger ja. För även roliga saker blir jobbiga om de är fler än man klarar av. Konstig ekvation, men så är det. Därför har jag bestämt att mig för att 2013 ska bli det år då jag får lite mer balans och mer tid till att reflektera över allt det roliga. Så det så! :)


//Sofia

19 kommentarer :

 1. Vi verkar vara många som har den ambitionen för 2013 - bådar gott för världen! :)

  SvaraRadera
 2. Ja det är en svår balansgång! För mig är det verkligen viktigt att hinna stanna upp och reflekter och inte köra på i 180 hela tiden, för då kraschar jag! :)

  Ha en härlig onsdag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Bra där, Sofia! Jag skall också försöka göra detta till ett lugnt och fint år, men det är svårt. Nästan så man skall sätta upp små smyglappar innanför skåpsluckor med meddelanden som "Andas", "Hur tänker du nu?", "Sätt dig ner!!!". :-)
  Kram, Cissi

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen mig väldigt väl i det du skriver och jag kämpar hela tiden med att försöka begränsa mig. Men det är så svårt för jag jobbar med det roligaste jag vet! Kram!

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig! En av fördelarna med att vara egenföretagare är ju att man kan möblera om i schemat ganska fritt ibland. Ett av mina mål är att försöka bli bättre på att ta vara på de små roligheter som dyker upp i vardagen. Som t ex att gå på en utställning mitt i vecka, då jobbar jag på lördag istället. En annan sak är att jag inte låter t ex disk eller städning hindra mig från roligheter. Förut tog jag alltid sånt först o när det var färdigt då kunde jag göra nått roligt. Men städning mm springer ju inte ifrån mig medan det där roliga kanske var just nu och inte i eftermiddag. Och det där att säga nej - det är jättesvårt och något man ibland måste öva på under lång tid.
  Kram Emelie

  SvaraRadera
 6. Good thinking! hojtar jag som är "under återuppbyggnad" efter ett möte med den där berömda Väggen för 2½ år Jag kämpar fortfarande på för att komma tillbaka till känslan av energi och lust igen. Men numera kämpar jag i betydligt makligare takt.. ;) Man lär sig!
  Önskar dej en varmt *Lycka till* med dina föresatser och hoppas att du får till precis den balans du siktar på <3 Heja dej!

  SvaraRadera
 7. Låter himla klokt tycker jag :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Bra för dig! Tyvärr är det många som inte inser det förrän de gått in i väggen (om ens då) Sedan tar det lång tid tillbaks.

  SvaraRadera
 9. Härligt skrivet och så sant! Jag håller med dig helt och fullt.

  Jag har nog en ganska liknande situation som du eftersom jag också är egenföretagare. Och jag bestämde mig för att det är jag som bestämmer för drygt ett år sedan. Då hade jag jobbat dag och natt i två år utan att egentligen tjäna på långa vägar så mycket pengar som man borde på all den tiden. Och jag hade börjat tappa lusten för det jag höll på med. Plus att jag var sur och arg på mina barn alltför ofta... Och vad är det för slags liv?

  Visst kämpar jag fortfarande ibland med den där balansen mellan ja och nej, men det är gött att veta att det är JAG som bestämmer ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Klokt tänkt av dig!

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 11. Det låter som ett bra mål, du måste hålla i framtiden också!
  Jobbar åt samma håll så jag förstår att det är svårt när det är så mycket kul man vill:)

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 12. Känner igen mig ruskigt mycket i det du skriver. Jag är precis i uppstarten med mitt företag och jag vill ju att allt ska vara färdigt helst igår. Mycket ska planeras och många deadlines. Ska försöka att sätta ner foten, ta kontrollen över mig själv, strukturera och leva lite i nuet också.

  SvaraRadera
 13. Låter som en bra idé. Att stanna till och se till att man verkligen, verkligen orkar med allt det roliga :-)!

  Ha en fortsatt go onsdag :-)!

  SvaraRadera
 14. Väldigt klokt tänkt min vän !!
  Och en väldigt fin bild :)))

  Kram Thess

  SvaraRadera
 15. Var rädd om dig, detta livet kommer inte igen.
  Men det du gör, gör du mycket bra och du inspirerar och gör mig gladare, varje dag!

  SvaraRadera
 16. Så klokt!
  Varm hälsning Johanna

  SvaraRadera
 17. Det där hade jag kunnat skriva, Sofia!:)
  Och jag har tänkt tanken att också göra det du bestämt dig för, men om jag bestämmer mig för det så kommer jag att vilja hålla det löftet till mig själv, men eftersom jag är rädd att inte kunna infria det så låter jag bli! DET är också en konstig ekvation...

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...