måndag 4 februari 2013

Om att vara beroende

Chokladbollar gör mig lycklig!

Alla har vi nog något slags beroende. Vissa beroenden är såklart sämre än andra, och mitt beroende heter socker. Jag är mycket medveten om detta men känner faktiskt att jag inte alls vill göra något åt det. Visserligen vill jag dra ner på det, men aldrig sluta. Den lycka som infinner sig när jag vet att jag ska få äta en smaskig kaka eller sötsak, vill jag aldrig bli av med. Eftersom jag varken knarkar, röker, snusar, dricker alkohol eller kaffe så tycker jag att jag kan få unna mig en sockerbomb i form av en eller två onyttiga bakverk. Ja, med den argumentationen så är jag övertygad om att faktiskt fortsätta mitt beroende med någorlunda gott samvete :)
Har du något beroende?

//Sofia25 kommentarer :

 1. Underbar bild, den får mig väldigt sugen på just chokladbollar.

  Ja, du kan nog fortsätta med ditt beroende med gott samvete ;-)

  Själv gör jag ju något jag inte alls är stolt över och röker. Jag vill sluta men ändå inte. Det är ju så himla svårt det där.

  Kramar från Marie

  SvaraRadera
 2. Ja kakor och bakverk är inte dum inte. Har blivit lite mycket senaste tiden men julen bakom sig och sedan barn som fylt år och kalas och en massa gott som blivit över. Men nu är det uppätet så nu får det dröja lite med bakandet på ett tag.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Ohh mums! Försöker ju hålla mig till LCHF så det blir inte så mycket sött för min del, men något jag är galet beroende utav är hallon smoothies! ha en fin dag och tack för en riktigt mysig blogg! Kram L

  SvaraRadera
 4. Blommigt porslin har jag svårt att låta bli...allra helst om det är rosor på det =D...så som sagt du får behålla chokladbollen, så tar jag assietten ;-)...Sen är jag beroende av te, dricker måååååånga koppar om dagen =)...
  Kram Annalena

  SvaraRadera
 5. Jag älskar allt som är sött vilket tyvärr inte alls är bra när man som jag är diabetiker. Så just nu kämpar jag med att undvika allt socker ett tag tills jag klarar att ta EN bit och inte hela asken,,, Mitt andra beroende är väskor, inte lika farligt för kroppen men desto jobbigare för plånboken. Idag ska vi på visning i "din" stad btw:) Jättefin bostad som jag hoppas på! Kram!

  SvaraRadera
 6. Mums, jag älskar också socker och särskilt i kombination med smör och choklad!! Läste btw någonstans för ett tag sedan att sockerberoende är en myt. Och det väljer jag att tro på!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig. Smaska på...

  SvaraRadera
 8. Mitt beroende är socker :) Känns ganska harmlöst då man jämför mot de mera "farliga" drogerna som finns. Men en cider eller två är gott det med :)

  Jag har mest sötsug på kvällarna. Tv-tittande hör ihop med godis/chips och läsk för mig, helst allt på samma gång! Har länge tänkt byta ut det mot fruktsallad nån kväll men det blir liksom aldrig av..

  Hoppas helgen varit bra! Kram

  SvaraRadera
 9. Är en avvand socker-beroende som inte saknar de där rusherna... men visst saknar jag en rejäl cupcake med massor av smet på... sött utan socker går bra om man hittar rätt alternativ. Stevia är räddningen för mig. Däremot så är jag bröd-beroende och får verkligen hålla mig för att inte ta en macka till, och en till och en till... alla har vi våra svagheter. Huvudsaken att man är medveten, och att det inte skadar allt för mycket...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 10. Har samma beroende som du och samma inställning :)
  Alldeles för gott för att sluta. Och om man nu håller sig borta från allt det andra känns det inte så farligt :)

  Måste nog hämta en kaka till teet ;)

  SvaraRadera
 11. Hmm det är nog socker men försöker dra ner på konsumtionen, men det går sisså där ,för det är ju sååå gott:))
  Smarrigt där med chokladboll;)

  Ha en fin vecka:)
  kram

  SvaraRadera
 12. What a great plate, I've been in love with it:)

  SvaraRadera
 13. Mitt beroende är också socker. Jag håller helt med om att den lycka som infinner sig när man vet att man snart får äta en god chokladbit eller något annat sött, vill jag inte vara utan :) Efteråt tar jag en rask promenad med hunden helt ok tycker jag :)
  Jag gillar verkligen fatet du lagt chokladbollen på!!!

  SvaraRadera
 14. Det är nog morgonkaffet. Det behöver jag bara!

  SvaraRadera
 15. Små laster har vi nog alla....Själv måste jag ha kaffe på morgonen och få sjunga i min kör med jämna mellan rum:) Ha det gott kram Maria

  SvaraRadera
 16. Jag har sockerstopp nu sedan tre veckor - återstår en vecka. Det funkar men det är såååå tråååkigt.

  SvaraRadera
 17. Så länge du inte får dåligt samvete och ångest efter att du ätit så tycker jag det låter som ett hälsosamt beroende! ;) Fortsätt med det!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Jag har samma beroende som dig :) sött är ju gott, fast försöker också minska på det. Stor eloge till en fantastisk blogg :)

  SvaraRadera
 19. Oj..det var svårt att svara på. Jag är nog beroende av mycket ?!?
  Om vi pratar det vi äter så frossar jag gärna i bröd...inte osötat helst men frallor i alla varianter. Ska ju inte vara så bra och hälsosamt men jag tänker att om jag mår BRA på det så är det väl väldigt bra!! Och ingen annan mår ju heller sämre om jag mår bra och är glad :)))
  Eller hur?
  kramelikram
  Fia

  SvaraRadera
 20. socker socker socker och åter socker. Omöjligt att komma ur det. Jag har världens sämsta karaktär.
  Kram

  SvaraRadera
 21. Ja du, jag känner allt för väl igen mig. Men jag känner nog att jag borde göra något åt det. Det vattnas i munnen bara av att titta på din bild.... Det är nog inte helt bra egentligen :)

  Kramar

  SvaraRadera
 22. Underbar bild Sofia!

  Förutom ett sockerberoende så är jag definitivt pysselberoende och lite lätt manisk i detta. Fast det vet du ju redan... ;-)

  Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 23. Jag är beroende av frukt, tomater, yoga och veggie-sushi! :)

  SvaraRadera
 24. Kaffe och kakor vilket blir lite väl mycket ibland. Cafebesök är jag åxå beroende av. Men det är ju så mysigt. Kolla gärna mina cafetester på www.ugglan.panatet.se

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...