Livet, mina funderingar

Jag är en hemmaråtta

Jag älskar att vara hemma! Att vara hemma och pyssla och greja. Det finns ständigt en massa saker att pyssla med. Oavsett vad jag sysselsätter mig med så älskar jag att göra det hemma i vårt hus. Och att få möjligheten att vara hemma hela dagarna och jobba och sedan bara gå en trappa upp från källaren och fortsätta att vara hemma och spendera sin fritid är en ynnest som jag är mycket tacksam över. Det kan faktiskt gå många, många dagar – ibland en hel vecka – utan att jag träffar en enda människa bortsett från min man, brevbäraren och kanske någon granne. Ändå tycker jag att jag är väldigt social – jag umgås ju faktiskt med alla er här på bloggen varje dag. Och det är inte fy skam!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Elvira Spekulerar 10 oktober, 2011 at 11:04

  Åhhh, jag vill också… Låter som ett toppenjobb för mig som tycker att jobbet tar för mycket tid från att vara i hemmet.

  Mys och dona lite för mig också är du gullig 🙂

  Kram Elvira

 • Reply BBQ VILLAGE 10 oktober, 2011 at 11:24

  Samma här, jag skulle nog också passa som hemmaråtta eller jag tror det i alla fall eftersom jag nästan aldrig är hemma men vill vara det. Hoppas jag en vacker dag får chansen att prova 😉

  Kram F

 • Reply a 10 oktober, 2011 at 11:28

  Låter alldeles underbart! Hade jag bott i ett så vackert hem hade jag också velat vara hemma jämt….Ha en riktigt fin måndag!

 • Reply Anonym 10 oktober, 2011 at 11:45

  Hmm, undrans om det kan bli samma känsla i en 70-tals mexitegelsvilla där jag själv häckar…?!?! 😉 Sambons enda kommentar efter att han var kalenderbud åt mig var – "vilket fint hus dom hade!" Och du – om man är "loppis-råtta" emellanåt så är man ju social då så det räcker i flera dagar, hi,hi! 😉 Mvh, Biggan

 • Reply dagdrömmar i vitt 10 oktober, 2011 at 11:52

  Åååå du fattar inte så skaönt det var att läsa om att du är hemmakär!!!
  Det är jag med. Älskar att gå hemma och pyssla med mitt. Gärna gäster som kommer oplanerat så jag kan bjuda på gofika…hihi.
  Jag slipper gärna åka och handla med;)
  Men jag är extremt social på bloggen och så på jobbet förstås. Men sedan är jag faktiskt nöjd.
  Har några få vänner, men de är riktiga vänner<3
  Ha en skön hemmadag <3<3<3nettan

 • Reply M 10 oktober, 2011 at 12:01

  Vilka fina tapeter på bilden här! Hittade just hit, och kan ju bara säga shit så fina bilder du tar – och vad fint hus ni har! Det verkar passa ganska bra in med hur mitt drömhus ska se ut. Men det får jag nog vänta ett tag på 😉

 • Reply vala 10 oktober, 2011 at 12:39

  Vad kul att du kan vara hemma och njuta av det.Jag är pensioner och är hemma och njuter o göra saker som jag drömde o göra .Idag var jag på min gamla arbetsplats alla blev glada o erbjöd mig att plocka kryddor i deras kryddgård ,vilken lycka .

  Ha en bra dag
  Kram Farzaneh

 • Reply Maja Möbler.se 10 oktober, 2011 at 13:14

  Haha, jag är precis som du och jag jobbar också hemifrån och njuter av det. Ibland tror jag att andra tycker att jag är lite knäpp som trivs så bra med att vara ensam…men det passar mig. Tack för fina bilder! /Maja

 • Reply Vita Vardagen 10 oktober, 2011 at 13:31

  Åh, jag är precis likadan. Älskar att få gå hemma en hel dag och fixa och dona. Vardagslyx 🙂
  Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
  Kram Johanna

 • Reply nordingården 10 oktober, 2011 at 14:33

  Åh vilken bild, vilka vackra tapeter det där är, och så den stolen intill, skitsnyggt! Och Monica=) vilken härlig katt och roligt namn!!! Mari.

 • Reply fianathome 10 oktober, 2011 at 14:49

  Tänk va hemskt om man varit bortaråtta?! Jag brukar kalla mig själv ordföranden i klubben för tråkiga för jag vill bara vara hemma. Min man är sekreterare i den klubben – men vilken "tur" det är så :)Ha en fin hemmadag 😀 kram Fia

 • Reply Helena- Mormorsglamour 10 oktober, 2011 at 15:05

  Vilken fantastiskt fin blogg du har och såg att du gjorde barntavlor, spännande, ska genast gå och kika in dem.
  Tävlingen är du registerad i och snart drar jag vinstlotten.
  Önskar dig en bra kväll
  /Helena

 • Reply en matsked grejer 10 oktober, 2011 at 15:13

  Kram från en hemmaråtta till som visserligen jobbar annorstädes. Men hemma är bäst!
  Cecilia

 • Reply sonja 10 oktober, 2011 at 15:25

  Just nu har jag veckans blogg på min blogg, du får jättegärna vara med om du vill!
  http://zlokka.blogg.se/2011/october/veckans-blogg.html#comment

 • Reply Fröken Fräken 10 oktober, 2011 at 16:12

  Hear hear! Jag är också en person som älskar att vara hemma – ibland kan jag dock önska att jag vore kanske en aningens äventyrligare. ;-D
  Men jag tror inte att jag skulle vara disciplinerad nog att jobba hemma. Vips, skulle jag sitta där och sy ett par kuddar när jag egentligen borde korrekturläsa något. 😀

 • Reply Ardisia 10 oktober, 2011 at 16:36

  Jag är som du =) Fast det går i perioder, vissa veckor vill jag umgås med folk hela tiden, andra boar jag in mig och bara tanken att behöva gå ut & handla känns jobbigt 😉 min man säger att bloggvänner inte "räknas", de är inte på riktigt. Vaddå? visst är de det, vi delar ju samma intresse till och med! Så det är helt ok att ibland bara umgås med dem =)
  Ha en fin kväll! Kram Mia

 • Reply Lantligt i smultronbacken 10 oktober, 2011 at 17:08

  Här har du en till hemmaråtta. Att gå i pyjamas hela dan och bara pygla på är toppen.

  Kram Teres

  P.S Nu har jag satt upp de fina ugglorna som du kan se hos mig

 • Reply Nina 10 oktober, 2011 at 17:24

  Samma här,jag älskar att vara hemma <3

 • Reply Frida 10 oktober, 2011 at 18:05

  Hejsan!
  Hittade precis in på din blogg, och kan garantera att jag kommer tillbaka, så härliga bilder!

 • Reply Madeleine Berglund 10 oktober, 2011 at 18:17

  Hej Sofia!

  Att ta sig en tupplur lite varstans är ju bara så charmigt. Min strumplåda är katten Malous favoritplats, eller en köksstol, soffan, sängen, mattan, diskbänken, ja lite överallt faktiskt. 😉

  Ha nu en fantastisk tisdag imorgon!
  Kram till en hemmamänniska från en annan hemmamänniska =D

 • Reply Sofia 10 oktober, 2011 at 18:19

  kram från Hjo : ) Sofia

 • Reply Kia 10 oktober, 2011 at 18:37

  Borta bra men hemma bäst!!
  Jag gillar också vara hemma. Behöver inte vara någon annanstans för det är ju här allt jag vill ha finns.

  Ha en toppen vecka där hemma.
  Kram kia

 • Reply Helena - Hellys Jul 10 oktober, 2011 at 18:37

  Vet inte om du kan känna så men jag är oxå hemmaråtta, i perioder. Just nu är en sån, man myser runt hemma och tiden bara får gå. Ingen hets, inget man måste hinna. Bara vanligt lunk. Och gärna då i raggsockor och stickad tröja 😉
  Ha det bäst!
  Kram
  Helena

 • Reply Emilia 10 oktober, 2011 at 19:19

  Jag är också en extrem hemmamänniska 🙂 Längtar hem bara jag är borta en dag.. haha!
  Kramar

 • Reply Rebeccas DIY 10 oktober, 2011 at 20:13

  Åh, vad jag känner igen mig i detta! Jag är precis likadan, blir ofta melankolisk när jag är borta för länge hemifrån. Jag vill helst vara i mitt hem med mina saker där jag kan sysselsätta mig i evigheter utan problem. Jag funderar: är du möjligen en oxe?

 • Reply Hilla på My Woodhome 10 oktober, 2011 at 20:16

  Jag glädjs med dig att du har det så härligt med att vara på jobbet men ändå hemma!

  I ett hus som erat skulle jag tycka desamma!
  Så fint!!
  kRaM!!

 • Reply Johanna Stålros 10 oktober, 2011 at 20:21

  Samma här- jag ska bli hemmafru i mitt nästa liv;) Kram

 • Reply HannasHörna 10 oktober, 2011 at 20:44

  Hej hej!

  Jag är ju mammaledig så jag är hemma mest hela tiden och jag älskar det! Jag vill inte börja jobba efter jul:(

  Ha en fin vecka! Kram

 • Reply Ord & Känsla 10 oktober, 2011 at 21:03

  Jag är nog likadan. Sedan jag började blogga har hemmet fått en annan betydelse. Skönt att få fixa och göra iordning hemma.
  Det är ju där man trivs!

  Kram Helena

 • Leave a Reply