Loppisfynd

Att hitta något man verkligen vill ha och att dessutom kunna fynda är en fantastisk känsla. Och att köpa begagnade grejer känns tusen gånger bättre än att köpa nya. Dels för att de gamla prylarna får komma till användning och dels för att ju färre nya prylar vi köper desto mindre påverkan på miljön blir det.

Här ger jag några av mina tips på hur du lyckas på både loppisar och auktioner.Tips för loppisen
Här är några tips för dig som är nybörjare och vill göra bra loppisfynd.
Går man på tillräckligt många loppisar så lyckas du förr eller senare hitta fina saker till ett bra pris. Jag kan gå på många loppisar och auktioner och komma hem tomhänt. Så ge inte upp bara för att du inte lyckats fynda.

 • Ha en plan för vad du letar efter, annars är det lätt att man inte hittar något alls. Fundera gärna innan och skriv en lista.
 • Var på plats i god tid och om kolla igenom vad som finns innan det börjar (om det är möjligt, man får inte det på alla loppisar)
 • Gå åt motsatt håll än vad alla andra går, då har du större chans att får lägga vantarna på fina saker. 
 • Se potentialen i saker som kan se fula och skabbiga ut. Det mesta går att tvätta eller måla om.
 • Efter att man fått sina mest prioriterade prylar så är det dags för att strosa. Det är då du bara går runt, varv på varv utan något speciellt i åtanke. Du kommer att se nya saker som du inte såg första gången du gick på samma ställe och tittade. Och det är då man hittar de där oväntade prylarna som man inte visste att man behövde

Var hittar man då bra loppisar? Jag hittar dem genom att hålla koll i lokaltidningen. Där finns ofta små annonser om loppisar. Många idrottsföreningar och Lions-klubbar har loppis varje år. Även anslagstavlor i mataffärer och annat kan man hitta information om loppisar. Allra helst ska man nog ta sig utanför stan - i alla fall om man vill fynda. 


Tips för auktionen

 • Sök dig bort från stan. De återkommande auktionerna på landsbygden hittar du bland lokaltidningarnas annonser. "I stan går det knappt att fynda".
 • Var på plats i god tid så att du har möjlighet att gå runt och titta och lyfta ordentligt på grejerna i lådorna och bilda dig en uppfattning om vad som finns.
 • Gör en värdering. Det är klokt att fundera på vad du kan tänka dig att betala för en sak innan budgivningen börjar. Sedan går det så fort att du inte hinner att tänka.
 • Skaffa erfarenhet Gå på några auktioner innan du börjar fynda. Då vet du hur det går till och vilka typ av saker som går att fynda.
 • Ha is i magen Avvakta och låt någon annan bjuda först, men vänta inte för länge - för då kan det vara för sent.
 • Stå bra så att auktionsutroparen ser dig. Du vill ju inte riskera att missa dina fynd för att du inte syns.Här kan du se några av mina fynd >>8 kommentarer :

 1. Amen to that : ) Kan bara hålla med dig.
  Jag älskar att fynda på loppis, second hand o auktioner. Själva jakten efter det man vill ha slår det mesta för att inte tala om när man hittar det till fyndpris.
  För det ska vara ett fynd, att gå till dyra antikaffärer är inte samma sak för mig även om det är ett bra, men dyrare alternativ.

  Din blogg är alldeles underbar och väldigt inspirerande - Hoppas du vet om det : ) : )

  MONA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig, Mona. Att hitta fina grejer till fyndpris är eufori. Jag går väldigt sällan i dyra antikaffärer - för jag vet att man kan hitta samma grejer på loppisar och auktioner till en bråkdel av priset.

   Tack snälla för dina fina ord om min blogg :)

   Radera
 2. Såg att du var loppis-intresserad, måste rekommendera www.jumblets.com, en sida där man kan skapa sig en egen liten loppisbod, virtuellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, jag vara faktiskt inne och kikade på den där sidan för några dagar sedan. Den verkar lovande :)

   Ha en fin dag!
   //Sofia

   Radera
 3. Vilken härlig blogg du har. Har du tips om bra loppisar så får du gärna skriva om det. Jag bor i Göteborg men är ofta uppe i krokarna runt Alingsås. Ha det bäst. Kram Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jennie!
   Ursäkta mitt sena svar, jag hade helt enkelt missat denna fråga. Jag gillar ju sådana där loppisar som bara är 1 gång/år som arrangeras av idrottsföreningar, Lions mm. Men om du vill ha gå på fasta bra loppisar så vill jag rekommendera dig Vinden i Alingsås och Hjulet i Vårgårda. Jättebra loppisar som har öppet två dagar i veckan, men fler dagar på sommaren. Googla på dem så får du fram öppettider och karta. Lycka till! :)
   Kram Sofia

   Radera
 4. Hej Sofia!

  Vinden är ett toppenställe. Ska testa Hjulet också. Ha en fin sommar!

  Kram Jennie

  SvaraRadera
 5. Här kommer ett tips på en ny köp-och-sälj-sajt: Yardsale.se - har hittat många fynd där :)

  SvaraRadera

♥ Tack snälla för att du lämnar en kommentar. Jag blir så glad! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...